28 / 04 / 2024

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.



Yabancı yatırımcılara gayrimenkul satışı konusunda açıklama yapan Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yatırım ikliminden faydalanabilmek için süratli yasal düzenleme önerdi. Gürcafer, bu yatırım ikliminden toplumun yararlanmadığına dikkati çekti.

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara gayrimenkul alım satımda ipin ucunun kaçtığını söyledi ve yatırım ikliminden faydalanabilmesi için süratli yasal düzenleme önererek bu yatırım ikliminden toplumun yararlanmadığına dikkati çekerek, “Evet ipin ucu kaçıyor. Düzenleme lazım” dedi.

Kıbrıspostası.com'da yer alan detaylara göre, Katıldığı TV programında konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer “Alım satım işlerine birçok yabancı doğrudan girmiş durumda, doğru mu?” sorusuna yanıtla şunları kaydetti;

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

“Evet, ipin ucu kaçıyor… Gerek emlakçılar avukatlar gerek sıradan vatandaş bunlar aracılığı ile kendi adına bir dönümden çok alamadığı için yüzde 49’a şirket kurarak 300-500 dönüm alıyor ve bunun üzerine proje ve kayıtlı müteahhitte verip yap-sat yapıyorlar. Bunun olmaması lazım…"

Yatırım iklimi fırsata dönüştürülmesi için maksimum toplumsal fayda elde edilmesi lazım bu un içinde süratli yasası lazım diye vurgu yapan Gürcafer, "Kaybedecek zaman yok. Bir anda Mesarya bölgesinde 10 bin konut 5 bin konut başladı diye görebilirsiniz…” diye ifade etti.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Öte yandan Türkiye'de yabancıya konut satışlarına ilişkin konuşan Mars International CEO'su Hakan Bucak, gayrimenkul sektördeki son gelişmeleri anlattı.

Bucak, Türkiye’nin uluslararası gayrimenkul ekonomisinden en az yararlandığı dönemin yaşandığı söyledi.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul sektörüne bakışı son dönemde negatife dönmüş durumda. Türkiye uluslararası gayrimenkul ekonomisinden en az faydalandığı dönemi yaşarken, canlanma 2025'de bekleniyor.

Yabancıya satış konusunda yeniden canlanmanın 2025 yılından itibaren gelebileceğini söyleyen Bucak, yabancıya satışta yaşanan sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini dikkat çekti.

Bucak’ın vurgu yaptığı bir nokta ise gayrimenkul yatırımcıların son dönemde Türkiye’den çekildiği ve yatırımların başka ülkelere kayması oldu. “Dubai, Portekiz, Mısır, Yunanistan hatta Suudi Arabistan gibi ülkeler, Türkiye ile yabancı yatırımcılar konusunda ciddi rekabet içerisinde" olduğunu belirten Bucak, "Söz konusu dönemde bu ülkelerin Türkiye aleyhine propoganda yaptıklarını, seçimleri, depremi ve ekonomik belirsizlikleri kullandıklarını gördük. Bu noktada sert bir rekabet içerisindeyiz" dedi.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Kirada oturanlar dikkat! Eski kiracılara üç katı zam: SON DAKİKA! 

Kiracılar dikkat! İhtiyaç nedeniyle tahliyede kritik detay unutuluyor! İşte o detay...


Geri Dön