27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri dün itibarıyla resmen başladı. Peki emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte emlak vergisi muafiyet şartları ile ilgili detaylar...



Senede iki kez ödenen emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri dün itibarıyla resmen başladı. 1 Kasım tarihi itibarıyla da pek çok tapu sahibi emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylarını öğrenmek istiyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre tapu sahipleri arama motorlarında  emlak vergisinden kimler muaf, emlak vergisi muafiyet şartları nedir, emekliler emlak vergisi öder mi? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Ülkemizde milyonlarca tapu sahibi tarafından ödenen emlak vergileri 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2023 şeklinde belirlendi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 30 Kasım 2023 tarihinde kadar ödenmesi gereken emlak vergisi için bazı muafiyet şartları bulunuyor. Ayrıca yine verilen detaylara göre ödemelerini 30 Kasım tarihine kadar yapmayanlar gecikme faizi de ödeyecekler.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre sene boyunca iki taksit halinde ödenen emlak vergisinin 2. taksitleri, kasım ayı boyunca ödenebilecek. Fakat bu tarihi kaçıranlar gecikme faizi ile karşı karşıya kalabilirler.

Yine paylaşılan detaylara göre milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi tutarı, taşınmazın değeri, konumu ve niteliği gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor. 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Aktarılan bilgiye göre emlak vergisi ile ilgili olarak söz konusu rakamın ödemesini 30 Kasım tarihine kadar yapmayan kişiler, gecikme halinde cezalı ödeme yapmak zorunda kalacak.

Peki emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisini kimler ödemez? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir? işte milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi muafiyet detayları... 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre emlak vergisine sahip olan fakat başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler gibi kişiler vergiden muaf tutuluyor.

Ayrıca bunları dışında brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul veya hisse sahibi olanlar da söz konusu emlak vergisinden muaf tutulacak.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

Hasarlı binalarda güçlendirme yapacaklar dikkat! Belediye başkanından ruhsat uyarısı geldi!

TOKİ'den  Ankara  Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!


Geri Dön