28 / 04 / 2024

İpek Kağıt Manisa'da fabrika açtı!

İpek Kağıt Manisa'da fabrika açtı!

İpek Kağıt, Manisa'da ilk aşaması 40 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan bir fabrika açtı



Eczacıbaşı Topluluğu ile dünyanın en büyük temizlik kağıdı üreticilerinden biri olan Georgia-Pacific'in ortak kuruluşu olan İpek Kağıt'ın, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan yeni tesisi faaliyete geçti. İlk aşaması 40 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan tesiste, temizlik kağıdı ürünleri üretilecek. İpek Kağıt'ın mevcut üretim kapasitesi, toplam 225 dönüm arazi üzerinde kurulu Manisa fabrikasındaki yatırımın tüm aşamaları tamamlandığında 3 kat artacak ve böylece İpek Kağıt Manisa fabrikası Avrupa'nın en büyük temizlik kağıdı üretim tesisi olacak.

3 tesise sahip

İpek Kağıt'ın yeni tesisinin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İpek Kağıt'ın yeni tesisinin, teknolojisi, kapasitesi ve kalitesiyle, Eczacıbaşı Topluluğu'nun gelişmesinde bir kilometre taşı oluşturduğunu belirterek, "Topluluğumuzun kurucusu Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın her zaman, İzmirli yani Egeli olmakla ne kadar övündüğünü bilenler, bu tesisin bizim için taşıdığı önemi de kolayca anlayacaklardır. Bu girişimle Eczacıbaşı'nın Ege Bölgesi'nde üretim ve istihdama da katkıda bulunmaya başlamasından büyük mutluluk ve onur duyuyoruz" dedi.

Georgia Pacific Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi Tüketim Ürünleri Başkanı Tarek Hallaba da törende yaptığı konuşmada, Türkiye pazarının stratejik önemine dikkat çekerek, İpek Kağıt'ın Georgia Pacific'in Avrupa bölgesindeki portföyünde değerli bir yeri olduğunu belirtti.

İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli ise İpek Kağıt'ın kuruluşundan bugüne, her zaman tam kapasiteyle çalışan Yalova fabrikasının ve 2006 yılında kurulan Kazakistan fabrikasının ardından Manisa'da kurulan 3'üncü tesisin, İpek Kağıt'a sektöründe 3 üretim tesisine sahip tek kuruluş olma unvanını kazandırdığını ifade etti.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Manisa'ya 40 milyon dolar yatırdı İpek Kağıt'ta üretim üçe katlanıyor
 
Eczacıbaşı Topluluğu ile Georgia Pacific'in ortak kuruluşu olan İpek Kağıt'ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikası açıldı. İlk aşaması için 40 milyon dolar harcanan yatırımla İpek Kağıt'ın üretim kapasitesi üç katına çıkacak.

ECZACIBAŞI Topluluğu ile dünyanın en büyük temizlik kağıdı üreticilerinden biri olan Georgia Pacific'in ortak kuruluşu olan İpek Kağıt, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerini açtı. İlk aşaması 40 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan tesis, İpek Kağıt'ın mevcut üretim kapasitesini 3 katına çıkaracak. Toplam 225 dönüm arazi üzerinde kurulan tesis, tamamlandığında Avrupa'nın en büyük temizlik kağıdı üretim tesisi olacak. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “ Topluluğumuzun kurucusu Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın her zaman İzmirli yani Egeli olmasıyla ne kadar övündüğümüzü bilenler bu tesisin bizim için taşıdığı önemi de kolayca anlayacaklardır” dedi.
Eczacıbaşı'nın, Ege Bölgesi'nde üretim ve istihdama katkıda bulunmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bülent Eczacıbaşı, şunları söyledi: “Yeni tesis teknolojisi, kapasitesi ve kalitesiyle, Eczacıbaşı Topluluğu'nun gelişmesinde bir kilometre taşı oldu. İpek Kağıt'ın yatırım yeri olarak Ege'nin en önemli sanayi alanını oluşturan Manisa'yı seçmesinin ne kadar isabetli olduğunu ise ilk günden bu yana yaşayarak görüyoruz. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin ülkemizin sanayi ürünleri üretimi ve ihracatında bu kadar önemli bir yere sahip olmasının nedenlerini şimdi  çok daha iyi kavrayabiliyoruz. İş yaşamından deneyimlerimizle öğrendiğimiz gerçeklerden biri de yatırımların kararları alanlardan çok, onları gerçekleştirenlerin beceri ve gayretleriyle başarıya ulaştığıdır.”
İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli de, kriz dönemlerinin böyle yatırımlar için en uygun zamanlar olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Krizlerde durmak, yatırımlara ara vermek yerine ekonomi için itici güç olacak, özel sektöre cesaret ve moral verecek yatırımları hayata geçirmenin uzun dönemde ülkemizin sağlıklı büyümesini çok olumlu etkileyeceğine inanıyoruz. İpek Kağıt, Yalova fabrikasının ve 2006 yılında kurulan Kazakistan fabrikasının ardından Manisa'da kurulan üçüncü tesisiyle, sektöründe üç üretim tesisine sahip tek kuruluş olma unvanını da aldı.”

Yeni yatırımlarla büyüme için iyi noktalara getirdi

GEORGİA Pacific'in Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi Tüketim Ürünleri Başkanı Tarek Hallaba, Türkiye pazarının stratejik önemine dikkati çekerek, İpek Kağıt'ın bu pazarda liderliğini sürdürme kararlılığını
yeni fabrika yatırımı ile vurguladığını söyledi. İpek Kağıt'ın Georgia Pacific' in Avrupa bölgesindeki portföyünde değerli bir yeri olduğunu belirten Hallaba, Ar-Ge ve inovasyona uzun zamandır yapılan tutarlı yatırımlar ve yeni fabrika projesi ile büyüme için iyi bir noktaya ulaşıldığını söyledi.

Yenilikçi ürünlere imza atıyor

İPEK Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, İpek Kağıt'ın Selpak,
Solo, Silen, Servis ve Marathon gibi markalarıyla 40'ncı yılına geldiğini anlatarak, “İpek Kağıt, Türkiye 'yi temizlik kağıdı kavramı ile tanıştıran ve sektöründe her zaman ilklere öncülük eden bir kuruluş oldu. İpek Kağıt gücünü inovasyondan alarak büyüyor. İpek Kağıt bugüne kadar birçok yenilikçi ürüne imza attı” diye konuştu.
Hürriyet

İpek Kağıt'ın Manisa tesisi hizmete girdi

Eczacıbaşı Topluluğu ile Georgia Pacific'in ortak kuruluşu İpek Kağıt'ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri törenle açıldı. İlk aşaması 40 milyon dolar yatırımla tamamlanan tesisin 225 dönüm arazi üzerinde kurulu olduğu belirtildi. Manisa fabrikasındaki yatırımın tüm aşamaları tamamlandığında üç kat artacağı ve böylece İpek Kağıt Manisa fabrikasının Avrupa'nın en büyük temizlik kağıdı üretim tesisi olacağı bildirildi.
Sabah

İpek Kâğıt, Manisa fabrikasını açtı

Eczacıbaşı Topluluğu ile dünyanın en büyük temizlik kâğıdı üreticilerinden Georgia-Pacific'in ortak kuruluşu olan İpek Kâğıt'ın, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan yeni tesisi faaliyete geçti

İlk aşaması 40 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan tesiste, temizlik kâğıdı ürünleri üretilecek.
İpek Kâğıt'ın mevcut üretim kapasitesinin, toplam 225 dönüm arazi üzerinde kurulu Manisa fabrikasındaki yatırımın tüm aşamaları tamamlandığında üç kat artacağı ve Avrupa'nın en büyük temizlik kâğıdı üretim tesisi olacağı bildirildi.
Açılış törenine Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Georgia -Pacific Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi Tüketim Ürünleri Başkanı Tarek Hallaba, Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Dr. Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli katıldı.
Milliyet

İpek'in yeni fabrikası açıldı 
 
Eczacıbaşı Topluluğu ile Georgia Pacific'in ortak kuruluşu İpek Kâğıt'ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 40 milyon dolara mal olan yeni tesisleri hizmete girdi. 
 
Açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni tesisin teknolojisi, kapasitesi ve kalitesiyle, önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Şirketin Genel Müdürü Sertaç Nişli ise Yalova ve Kazakistan'ın ardından üçüncü üretim tesisine sahip olduklarını aktardı.
Zaman

İpek'in kapasitesi üç kat artacak

Eczacıbaşı Topluluğu ile Georgia Pacific'in ortak kuruluşu İpek Kağıt'ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri törenle açıldı. İpek Kağıt'ın Manisa fabrikasının faaliyete geçmesi ve 40. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni tesisinin teknolojisi, kapasitesi ve kalitesiyle, Eczacıbaşı'nın gelişmesinde kilometre taşı olduğunu söyledi. İpek Kağıt, yıllık 100 bin ton kapasiteli üretim tesisleriyle Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun sayılı temizlik kağıdı üreticileri arasında yer alıyor. İlk aşaması 40 milyon dolar yatırımla tamamlanan tesis 225 dönüm arazi üzerine kurulu. Yatırımın tüm aşamalarının tamamlandığında İpek Kağıt'ın yıllık temizlik kağıdı üretim kapasitesi üç kat artacak. Radikal

İpek Kağıt 40. yılını yeni tesisiyle kutladı

Eczacıbaşı Topluluğu ile Georgia- Pacific'in ortak kuruluşu olan İpek Kağıt'ın, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan yeni tesisi faaliyete geçti. İlk aşaması 40 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan tesiste, temizlik kağıdı ürünleri üretilecek. İpek Kağıt'ın mevcut üretim kapasitesinin, toplam 225 dönüm arazi üzerinde kurulu Manisa fabrikasındaki yatırımın tüm aşamaları tamamlandığında 3 kat artacağı ve böylece İpek Kağıt Manisa fabrikasının Avrupa'nın en büyük temizlik kağıdı üretim tesisi olacağı kaydedildi. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni tesisin, teknolojisi, kapasitesi ve kalitesiyle, Eczacıbaşı Topluluğu'nun gelişmesinde bir kilometre taşı oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu girişimle Eczacıbaşı'nın Ege Bölgesi'nde üretim ve istihdama da katkıda bulunmaya başlamasından büyük mutluluk ve onur duyuyoruz."
Takvim

İpek Kağıt'ın Manisa OSB'deki tesisi açıldı  

Eczacıbaşı Topluluğu ile Georgia Pacific'in ortak kuruluşu olan İpek Kağıt'ın Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde, 40 milyon lira yatırımla kurulan tesisleri törenle açıldı. İpek Kağıt'ın Manisa fabrikasının faaliyete geçmesi ve 40. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni tesisinin teknolojisi, kapasitesi ve kalitesiyle, Eczacıbaşı Topluluğu'nun gelişmesinde kilometre taşı olduğunu söyledi.

İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, Manisa'daki fabrikanın yurtiçindeki liderliklerini sürdürmelerine sağlayacağı katkının yanı sıra hedef pazarlarda artan ihracatları için de ek kapasite yaratacağını belirterek, "İpek Kağıt, bugün yıllık 100 bin ton kapasiteli üretim tesisleri ile Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun sayılı temizlik kağıdı üreticileri arasında yer alıyor" dedi.
Yeniasır/Rıdvan Körpe


Geri Dön