04 / 05 / 2024

ABD kasım konut satış oranları

ABD kasım konut satış oranları

ABD'de ikinci el konut satışları kasımda yüzde 10,5 azalışla Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Bu sonuçla, Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesine gerileyen satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,2 düşüş yönündeydi.

ABD'de mortgage faizleri Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyede!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,79 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

ABD'de mortgage faizleri, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,71 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.

ABD`de yeni konut satışları 3 ayın zirvesinde!

ABD'de yeni konut satışları Kasım ayında yüzde 5,8 artarak 640 bin adede çıkarak piyasa beklentilerini aştı ve üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

2022 Kasım'da 117 bin 806 konut satıldı! Konut satışlarında yüzde 34.1'lik düşüş!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,1 azalarak 117 bin 806 oldu.

ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı! Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Piyasalarda son durum!

Piyasaların merakla beklediği ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı. Verilerin açıklanamsı ile gözler altın ve döviz piyasasına çevrildi. Peki altın ve dolar fiyatları ne oldu? İşte piyasalarda son durum...

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz ihalesi 15 Kasım'da!

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz arsasının satış ihalesi 15 Kasım 2022 Salı günü saat 11:00'de gerçekleştirilecek. Peki Emlak Konut GYO Eyüpsultan Kemerburgaz arsasının büyüklüğü ne kadar? İşte ayrıntılar...

Orta ve üst gelir grubu konut kampanyası Kasım'da başlıyor!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada, orta ve üst gelir grubu tarafından merakla beklenen konut kampanyasının Kasım ayında başlayacağını açıkladı. 

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi yüzde 18,8 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, geçen sene Kasım'da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,8 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım'da yüzde 10 arttı!

Merakla beklenen rakamlara göre, İngiltere'de konut fiyatları, geçen sene Kasım'da 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.

ABD'de inşaat harcamaları Kasım'da beklenenden az arttı!

Merakla beklenen resmi rakamlara göre, ABD'de inşaat harcamaları, Kasım ayında aylık bazda yüzde 0,4 arttı.

İstanbul'da Kasım ayında 32 bin konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da yapılan konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında  32 bin adet konut satışı gerçekleşti.

ABD'de konut satışları Kasım'da beklenenin altında kaldı!  

 Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Kasım 2021'de aylık olarak yüzde 12,4 yükseldi. Ancak 744 bine ulaşan rakam beklentileri karşılayamadı. 

Yabancılar Kasım ayında 7 bin 363 konut aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Kasım 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 7 bin 363 konut satın aldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

ABD kasım konut satış oranları Haberi

ABD kasım konut satış oranları

ABD'de ikinci el konut satışları kasımda yüzde 10,5 azalarak son 19 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

National Association of Realtors'ın (NAR) açıkladığı rapora göre, ikinci el konut satışları kasımda önceki aya oranla yüzde 10,5 azalışla 4 milyon 760 bin adet oldu. Bu sonuçla, Nisan 2014'den bu yana en düşük seviyesine gerileyen satışlara ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,2 düşüş yönündeydi. 


Bu arada, ekim ayına ilişkin ikinci el konut satışları 5 milyon 360 binden 5 milyon 320 bine revize edildi. Veri, bu revizyonla eylül ayına kıyasla yüzde 3,4 yerine yüzde 4,1 gerileme kaydetmiş oldu. 


Rapor, ayrıca ortalama ikinci el konut fiyatlarının, kasımda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,3 artışla 220 bin 300 dolara yükseldiğini ortaya koydu. ABD'de ikinci el konut fiyatları, böylece...