04 / 05 / 2024

abd müzeleri

abd müzeleri

ABD'de bir müzenin deposuna kaldırılan 6500 yıllık insan iskeleti 84 yıl sonra yapılan envanter çalışması sırasında bulundu.İskeletin Irak’ın güneyinde yapılan bir kazı sırasında bulunduğu bildirildi.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak altın fiyatları

ABD'de piyasaların merakla beklediği enflasyon oranı dün açıklandı. Açıklanan oran sonrası altın fiyatlarında hareketlenmeler başladı. Peki ABD enflasyonu sonrası altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Bugün altın fiyatları ne oldu? 12 Ocak 2024 altın fiyatları.

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

Netflix, şifre paylaşımına karşı önlemlerini genişletiyor ve ABD'den ücret talep ediyor!

Netflix, şifre paylaşımıyla ilgili yeni önlemler alarak ABD'de ücretlendirme politikasını uygulamaya başladı. İşte ayrıntılar...

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

ABD'de mortgage faizleri Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyede!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,79 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

ABD'de mortgage faizleri, Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 6,71 ile 2022 yılının Kasım ayından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıktı.

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

abd müzeleri Haberi

abd müzeleri

ABD’nin Philadelphia kentindeki arkeoloji müzesinin deposunda unutulan 6500 yıllık eksiksiz insan iskeleti 84 yıl sonra ortaya çıkarıldı.


Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı Penn Müzesi’nin deposunda bulunan iskeletin Irak’ın güneyinde yapılan bir kazı sırasında bulunduktan sonra yaklaşık 84 yıl önce müzeye getirildiği bildirildi.


Penn Müzesi’nden yapılan açıklamada, iskeletin Irak’ın bugünkü Nasiriye kenti yakınındaki tarihi Ur kentinde yapılan keşif gezisi sırasında elde edilen koleksiyonun dijital ortama geçirilmesi sırasında bulunduğu belirtildi. İskeletin müzedeki Sümer göçüne ait envanter listesini hazırlayan William Hafford tarafından ortaya çıkarıldığı kaydedildi.


Müzenin envanterinde kayıtlı olmasına karşın iskeletin müzedeki yerini belirleyemediğini anlatan Hafford, bunun üzerine müzenin fiziki antropoloji baş uzmanı Janet Monge ile temasa geçtiğini söyledi. Etiketlenmemiş parçanın, iskeletin müzenin bodrum deposundaki yerine ilişkin bilgi sahibi olan Monge ile yaptığı ortak çalışma sayesinde bulunduğunu...