28 / 04 / 2024

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...



Japonya'da müteahhitlik firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını tam 4,95 milyar dolara satın alacak. Sekisui House tarafından yapılan açıklamaya göre Japon müteahhitlik firması, ABD içinde konut pazarına yönelik yatırımlarını artırıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak.

M.D.C. Holdings'in tedavüldeki hissesi başına 63 dolar ödeneceği duyurulan satın alım süreci, 2024'ün ilk yarısında tamamlanacak.

ABD'de artan müstakil konut ihtiyacına yönelik yatırımlarını güçlendirmeyi hedefleyeceğini açıklayan Japon firma, bu satın alımla, ABD içerisindeki en büyük ilk 5 konut müteahhidi arasına girecek.

Sekisui Üst Yöneticisi (CEO) Nakai Yoşihiro konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Bu işlem, Kuzey Amerika'da belirtmiş olduğumuz büyüme stratejimizle doğrudan uyumlu ve Sekisui House için daha dayanıklı bir portföy oluşturacak." ifadelerini kullandı.

ABD geneli toplamda 16 eyalette faaliyet gösteren Denver merkezli M.D.C. Holdings, halihazırda ABD'nin 11. büyük müteahhitlik firması şeklinde biliniyor.

2022'de 9 bin 700 konutun teslimatını gerçekleştiren M.D.C. Holdings söz konusu yıl içerisinde 5,7 milyar dolarlık satış gelirinden 562 milyon dolar net kar elde etti.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD li M.D.C yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

2023'TE 1.693 ŞİRKET İFLAS ETTİ

Kredi araştırma kuruluşu Tokyo Shoko Research en az 68 bin dolar borca sahip olan kurumsal firmaların durumlarını inceledi. Yapılan araştırmaya göre; Japonya geneli 2023'te iflas eden kurumsal firma sayısının önceki seneye göre yüzde 35,2 arttığı ortaya çıktı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Japonya'da son 4 sene içerisinde ilk defa 8 binden fazla kurumsal firmanın tasfiye işlemlerini başlattığı kayda geçti. Araştırmada iflasa yol açan sebepler arasında en fazla yükselen ham madde maliyetleri, artan enerji masrafları da gösterildi.

İncelemeye alınmış olan toplamda 10 sektörün tamamında artış görülürken,​​​​​​ hizmet sektörü 2 bin 940 vakayla en fazla iflasla ilk sırada yer aldı.

İnşaat sektörü de yüzde 1693 iflas vakasıyla 2. sırada yer buldu. Yine verilen detaylara göre 2023 yılı boyunca iflas eden şirketlerin bıraktığı toplam mali yükümlülük önceki yıla kıyasla yüzde 3,1 artışla 2,4 trilyon yene (16,4 milyar dolar) çıktı.


Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?


Geri Dön