27 / 04 / 2024

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu! Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkılırken, 48 kişi öldü. Peki  Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu? 



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten Japonya'da meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Kireçci ''Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?'' sorusunu takipçilerine sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...


Tebernüş Kireçci@TebernKireci1
Japonya'da 7.6 şiddetinde deprem oldu. 2 ölü var.
Aynı şiddetteki deprem bizde olsa ne olurdu?

Boşnak@Bonak491901 ''Teberrüş By Japonya depreminde ölü sayısı 2 değil, resmi rakam 30 ama enkaz altında çokça insan var. Size fotoğraf atabilirim, komple bir mahalle yıkılmış. Deprem yüzeye yakın oldu bu sefer. Japonya depremleri genelde çok derinde olduğundan yıkım az olurdu.

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1: ''Öyleymiş. Varsayalım 2 bin olsun. Bizde ne olurdu?''

0xSSAN@0xSSAN 2 değil 25. Sayı artacak.

Tebernüş Kireçci@TebernKireci1: ''Varsayalım 2bin olsun.Bizde böyle bir deprem olsa ne olurdu?


Time's @times1001: ''İstanbul'da olursa en az 3 milyon birde fırsat gelmişken düşmanım da arada çıksın diyenler falan çıkar sonra  kaos falan derken Allah tahsiratimizi affetsin. İstanbul karma karışık bir hal alır en az 1 ay kimse giremez buraya..''

mustafa @mustafa72115548: ''Allah korusun,eğer İstanbul’da olsa can onbinler ce insan hayatını kaybeder ülke ekonomisi tamamen çöker.Daha kırsal yerler de olursa insanlarımızın insani duyguları kabarır yardım yağar bir ay sonra da unutulur gider.

Yahya Sağlamtunç @yahyasaglamtunc: ''50.000’den fazla insan ölürdü, On binlerce hane yıkılır trafik kilit olurdu,
Sonra enkazlardan ve girilemeyen evlerden eşyalar çalınırdı,  Milyonlarca yardım gönderilir kimisi gasp edilir kimisi ziyan edilirdi, Sonra belediyeler konsen uhalelerine başlardı.'' dedi. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgeyi açıkladı ve ilkbaharı işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

 


Geri Dön