14 / 05 / 2024

abd Şah Deniz 2 kredi

abd Şah Deniz 2 kredi

Asya Kalkınma Bankası (ADB), dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri olan Azerbaycan'daki Şah Deniz-2'yi genişletmek için 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı kararlaştırdı.

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Yapı güvenliğinden taviz verilmemeli!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Abdülkadir Deniz, İstanbul Kartal'da çöken binanın yapı güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. 

ABD'nin Oregon eyaletinde 7.6 milyon dolarlık saray yavrusu!

ABD'nin Oregon eyaletinde yapılan bir ev, benzersiz tasarımı ve ahşap işçiliğiyle görenleri şaşırtıyor. 700 dönümlük arazinin içine inşa edilen çevre dostu saray yavrusunun değeri ise 7.6 milyon dolar olarak belirlendi. 

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

Besma İnşaat Hayvancılık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Besma İnşaat Hayvancılık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün Hasan Sarıoul, Mohammad Tahseen Aldurrah, Mohamad Bakkar ve Abdışşah Cheehımy ortaklığında kuruldu.

Kılıç Deniz Ürünleri, Dominik’te levrek tesisi aldı!

ABD pazarına göz diken Kılıç Deniz Ürünleri, Dominik Cumhuriyeti’nde levrek tesisi aldı. Tesise ilk yavruları koyan Kılıç, buradan Kuzey ve Güney Amerika’ya ihracat yapmayı planlıyor.

TANAP'ın maliyeti 4,5 milyar euro!

Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) Genel Müdürü Ian Bradshaw Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin Avrupa ayağı olan TAP'ın geliştirme takviminin tamamen Şah Deniz 2'nin geliştirilmesiyle uyumlu olarak planlandığını söyledi.

ADB'den Şah Deniz-2 için 1 milyar dolar kredi!

Asya Kalkınma Bankası (ADB), dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri olan Azerbaycan'daki Şah Deniz-2'yi genişletmek için 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı kararlaştırdı.

Faz 2 Off-Shore Platformu’nda sona yaklaşıldı!

TANAP’a yılda 16 milyar metreküp doğalgaz verecek Şah Deniz sahasına inşa edilen Faz 2 Off-Shore Platformu’nda sona yaklaşıldı.

2. Abdülhamid'in projeleri masaya yatırıldı!

Osmanlı'nın 34. padişahı II. Abdülhamid'in ölümünün üzerinden 98 yıl geçti. 10 Şubat’ta vefat eden 113’üncü İslam Halifesi Abdulhamid’in icraatları ve zamanın sınırlarını aşan projeleri birçok tarihçi ve uzman tarafından masaya yatırıldı.

Hindistan ABD Konsolosluğu 73 milyon sterline satıldı!

Hindistan'ın Mumbai şehrindeki eski ABD Konsolosluğu binası, Hintli milyarder Cyrus Poonawalla'ya rekor fiyata satıldı. Deniz manzaralı lüks saray binası, 73 milyon sterline alıcı bularak ülkedeki en pahalı bina olma özelliği kazandı.

Tanap'ta inşaat çalışmaları hızla devam ediyor!

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlayan TANAP Projesi’nin çalışmaları takvime uygun şekilde ilerliyor.

Türk Akımı, TANAP ve Şah Deniz'i etkilemez!

Atlantik Konseyi Küresel Enerji Merkezi Kurucu Direktörü ve eski ABD Büyükelçisi Morningstar, "Türkiye, Azerbaycan'la çok güçlü ilişkilere sahip. Türk Akımı'nın, TANAP ve Şah Deniz projelerine hiçbir etkisi olmayacağına kuvvetle inanıyorum" dedi.

abd Şah Deniz 2 kredi Haberi

abd Şah Deniz 2 kredi


Asya Kalkınma Bankası (ADB), dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri olan Azerbaycan'daki Şah Deniz-2'yi genişletmek için 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı kararlaştırdı.


ADB'den yapılan açıklamaya göre, finansman desteği Güney Gaz Koridoru (SGC) için 500 milyon dolarlık özel sektör kredisi ve 526 milyon dolarlık da kredi garantisi şeklinde işleyecek. ADB, bu kapsamında, uluslararası bankalar konsorsiyumu tarafından SGC'ye açılan ticari kredilerde 526 milyon doları garanti altına alacak ve böylece toplam finansman desteği 1 milyar doları bulacak. Finansman desteği ve aktarılma takvimi ADB yönetimince onaylandıktan sonra netleşecek.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen ADB'nin Orta ve Batı Asya Bölümü Genel Müdürü Sean O'Sullivan, "Şah Deniz-2 doğalgaz sahasının genişletilmesi Azerbaycan ekonomisi için uzun vadeli bir gelir akışı sağlıyor. Bunun yanında Avrupa'ya olan doğalgaz ihracatını çeşitlendiriyor. Ayrıca...