30 / 06 / 2024

abd suriye üsleri

abd suriye üsleri

Suriye'deki petrol bölgelerinde askeri varlığını artıran ABD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rimelan'da yeni bir askeri üs kuracağını duyurdu.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

ABD Suriye'de petrol bölgesinde askeri üs kuruyor!

Suriye'deki petrol bölgelerinde askeri varlığını artıran ABD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rimelan'da yeni bir askeri üs kuracağını duyurdu.

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle uygulamaya geçireceği yaptırımların bazılarını açıkladı.

ABD'den rejim yanlısı Suriyeli iş adamlarına yaptırım!

ABD Hazine Bakanlığı, Suriyeli 3 kişi ve 13 kuruluşu, "Suriye'de Beşşar Esed rejimine destek oldukları" gerekçesiyle yaptırım listesine aldı...

Zaharova: ABD'lilerin çıktığı topraklar, Suriye hükümetine devredilmeli!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada Suriye'den çekilen ABD'li askerlerden boşalan toprakların Şam'ın kontrolüne bırakılması gerektiğini söyledi.

ABD Irak'ta iki yeni askeri üs inşa edecek!

Enbar Vilayeti İl Meclis Üyesi Ferhan Duleymeni, ABD hükümeti tarafından Irak'ın batısında Suriye sınırına yakın bir bölgede iki yeni askeri üs inşa edileceğini açıkladı.

Suriye'nin yeniden inşasına Suudi Arabistan yardım edecek!

ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan'ın ödemeyi kabul ettiğini söyledi.

Suriye'nin inşası için 500 milyar dolarlık süreç!

Doğuda Rusya, İran ve Çin ile Batı'da ABD ile Avrupa'nın karşı karşıya geldiği Suriye'de 7. yaşını dolduran savaş geride büyük bir yıkım bıraktı. Ülkenin ilk etapta 500 milyar doları bulması beklenen yeniden inşası yapılacak. 

Suriye Rakka yeniden imar edilecek!

Suudi Arabistan'ın Körfez İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Samir es-Sebhan'ın ABD'li üst düzey yetkililer ile Suriye Rakka'ya gerçekleştirdiği ziyaret, dikkatleri Riyad yönetiminin bu bölgeye ilgisine çevirdi.

Suriye Halep'e yer altı hastanesi kuruldu!

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.

Suriye'deki Palmira kentinde restorasyon başlıyor!

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

Pentagon'dan ABD'nin Suriye'de 2 havaalanı inşa ettiği iddialarına yalanlama!

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiği iddialarını yalanlayan Pentagon, sadece bazı ikmaller yaptıklarını söyledi ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiğine dair haberlere Pentagon'dan yalanlama geldi.

Volkan Bozkır: Suriye'de evler ve okullar inşa edeceğiz!

Avrupa Birliği (AB) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Suriye’de sığınmacıların geri dönebileceği bir güvenli bölge oluşturmak istediklerini belirterek, "Bunun için ABD ile bir anlaşma var" dedi.

abd suriye üsleri Haberi

abd suriye üsleri

Suriye'nin kuzeyinden çekilme kararı alarak Irak'a geçen ABD askerleri, petrol için tekrar Suriye'ye dönüyor ve ülkenin kuzeyindeki petrol bölgesi olan Deyr er Zor, Rakka ve Rimelan bölgelerindeki askeri varlığını artırıyor. ABD, bu kapsamda 1332 petrol kuyusunun bulunduğu Rimelan kentinin güneyinde askeri üs kuruyor. Bölgedeki petrolü korumak için 4 kilometrekarelik alanda kurulacağı öğrenilen üs, petrol kuyularına çok yakın bir noktada bulunuyor.

Üssün çevre güvenliği ise ABD askerleri tarafından korunacak. DSG militanları ise üsse yakın bir noktada güvenlik önlemleri alıyorlar.

ABD askerlerinin bir kısmı ise Deyr er Zor' bölgesinde petrol bölgesi olan Ammar, Telef, Conoco ve Hekul Omer bölgesinde varlığını koruyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven...