27 / 04 / 2024

abdde ev inşaatları ne durumda

abdde ev inşaatları ne durumda

Amerika Birleşik Devleti'nde Nisan ayı TÜFE ve Mart ayı yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde arttı.

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

Fransa’da yeni ev inşaatlarında İtalyan duşu zorunluluğu!

Fransa’da 2020 yılından sonra yeni ev inşaatlarında İtalyan duşunun zorunlu hale geldiği açıklandı.

İzmir Bostanlı'daki tramvay inşaatları bölgedeki dükkan ve ev kiralarını etkiledi!

İzmir trafiğini arapsaçına çeviren tramvay inşaatları en büyük darbeyi Bostanlı esnafına vurdu. Çalışmalar yüzünden müşterilerini kaybeden Cengiz Topel Caddesi esnafı kepenk kapatmaya başladı.

Kalekim'in Wintertech ürünüyle inşaatlar kış aylarında durmayacak!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, (-10) °C’de dahi yapılara uygulama imkanı sağlayan yenilikçi ürünü ‘Wintertech’ ile zorlu kış şartlarında bile inşaatların durmaması için mükemmel bir çözüm sunuyor.

Kadıköy'de inşaatlar denetim altında!

Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı yapı denetim ekipleri Kadıköy’ün her noktasında inşaatları denetliyor.Kentsel dönüşümün yoğun şekilde yaşandığı ilçede yıkımdan, hafriyata varana kadar inşaatlar denetimden geçiyor.

Trabzon'daki inşaatlar denetim altında!

Trabzon'da son yıllarda inşaatlarda meydana gelen ölümlü kazaların ardından inşaatlar sıkı bir denetim altına alındı. Yaklaşık 15 gündür Trabzon'da bulunan 6 kişilik iş güvenliği müfettiş heyeti inşaatları didik didik ediyor.

İnşaatlar hangi hallerde durdurulur?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için ruhsat izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, inşaatlar hangi hallerde durdurulur? İnşaatlar neden durdurulur?

Fikirtepe'de inşaatların yüzde 40'ı tamamlandı!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, İnşaat, kazı ve iksa ruhsatlarıyla beraber bölgede başlayan inşaatlar yüzde 40'a yaklaşmış durumda.

Müstakil ev inşaatı maliyeti!

Arsa sahipleri, bu yer üzerinde kendisine ait 2-3 katlı müstakil ev inşa etmek isteyebiliyor.Müstakil ev inşaatı genellikle lüks veya 1. sınıf inşaat oluyor. Peki, müstakil ev inşaatı maliyeti nedir?

Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs inşaatları ne durumda?

Bayburt Üniversitesi, Yeni Kampüs alanındaki inşaatlar hız kesmeden devam ediyor. Tamamlanan ve temeli atılan yeni binalarıyla Yeni Kampüs, öğrencilerin sosyal imkânları ve modern fiziki alt yapısı ile güçlü bir ortamda eğitim görmelerine imkân sağlayacak

ABD'de yeni konut inşaatları yüzde 6,5 arttı!

ABD'de yeni konut inşaatları eylülde 1.21 milyon ile 3 ay sonra ilk kez artış gösterdi. ABD'de konut başlangıç rakamları beklentilerin üzerinde artış kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı cami inşaatlarına 2 milyar TL harcadı!

Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bugüne, ezana hasret kalan ülkelerin cami inşaatları için 2 milyar lira harcadı. 25 ülkede 100’ü aşkın camiyi gurbetçilerin hizmetine sundu.

Antalya Kapıçay ve Adrasan Gölet inşaatları ne durumda?

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Kapıçay ve Adrasan gölet inşaatlarını inceledi. Turkay Özgür, “Bugün teknik ekibimiz ile birlikte Kumluca Adrasan ve Finike Kapıçay Gölet inşaatlarımızda inceleme de bulunduk. " dedi.

abdde ev inşaatları ne durumda Haberi

abdde ev inşaatları ne durumda

ABD’de sanayi üretimi makine ve otomobil üretimindeki belirgin artış sonucu Nisan’da bir önceki aya kıyasla yüzde 0.7 ile beklentilerin üzerinde arttı. Üretimdeki artış ABD’li imalatçıların küresel ekonomideki yavaşlamaya karşı koyduğuna işaret etti.

İmalat sanayinde kapasite kullanım oranı yüzde 75.4 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Reuters anketine katılan uzmanlar sanayi üretiminin yüzde 0.3 artacağını, kapasite kullanımının ise yüzde 75 olacağını tahmin ediyorlardı.

Daha önce yüzde 0.6 olarak açıklanan Mart ayı sanayi üretimindeki daralma yüzde 0.9’a revize edildi. Yüzde 74.8 olarak açıklanan kapasite kullanım oranı ise yüzde 74.9’a revize edildi.

TÜFE YÜZDE 0.4 OLDU

ABD’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.4 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.  Reuters anketine katılan uzmanlar tüketici fiyatlarının Nisan ayında yüzde 0.3 artmasını bekliyordu.

Gıda ve enerji fiyatlarının...