17 / 07 / 2024

Yüksek maliyetler inşaatları durma noktasına getirdi!

Yüksek maliyetler inşaatları durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada maliyetle birlikte inşaatların durma noktasına geldiğini belirten AS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert  kentsel dönüşüm için ev sahiplerinin metrekarelerinde fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Türkiye İstatistik Kurumu, sektörün merakla beklediği İnşaat Maliyet Endeksi Mayıs 2024 rakamlarını dün resmen açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,11 artarken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. 

AS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, Bloomberg HT'de inşaat sektörü ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Satışlara bağlı olarak, maliyetle birlikte inşaatların durma noktasına geldiğini belirten Haluk As, ürün bazında inşaat maliyetlerinde artışın yüzde 300'ü bulduğunu söyledi.

Buna rağmen fiyatlarda bir yükseliş olmadığını ve fiyatların aynı durduğunu söyleyen Haluk Sert, "Bu da geliştiricinin hevesini yok etti. Üretim durma noktasında. Bu kentsel dönüşümü de etkiledi. Bunu krediyle ulaşım sağlanması takdirde inşaat maliyetinin artışının inşaat fiyatına ekleneceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Haluk Sert ayrıca kentsel dönüşüm için ev sahiplerinin metrekarelerinde fedakarlık yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bloomberg HT'nin resmi sosyal medya hesabı https://x.com/BloombergHT üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:


Bloomberg HT'nin paylaşımına şu yorumlar geldi:
 

Ruslar Alanya’dan vazgeçmedi! 2024'ün ilk 5 ayında en çok konutu yine onlar aldı!

Yatırım aracı kalmadı, parası olan yurt dışından ev alıyor! 

Emlak sektöründeki kriz bankacılık sistemini çökertti! Son 1 haftada 40 banka ortadan kayboldu!


Geri Dön