23 / 07 / 2024

Abdülhamitin varislerinin miras davası

Abdülhamitin varislerinin miras davası

Abdülhamit’in soyundan gelen vârislerin dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri mülkler için başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. Talep edilen yerler arasında Galatasaray Adası da var

2'nci Abdülhamid'in miras davasında yeni gelişme!

Hacı İzzet Paşa’nın torunları, Sultan 2’nci Abdülhamid’in mirasıyla ilgili 'Dedemizin mirası Sultan’ın şahsında devlete bağışlandı. Miras talep edenlerin bu hususa da dikkat etmesi gerekir' dedi.

Nazan Öncel'e miras davası!

Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci Nazan Öncel'in 2 yıl önce hayatını kaybeden eşi Akşit Togay'ın ABD'de yaşayan oğlu Berdan Togay, hakkına düşen miras payını alabilmek için dava açtı.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında sona geliniyor!

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in dev mirasında flaş gelişme yaşandı. Miras davası 7 bin 756 tapu kaydından oluşuyor.

Abdülhamit Han'ın mirasının kıymeti yeterince anlaşılmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Yıldız Sarayı Müzesi kataloğu tanıtım programında konuştu. Emine Erdoğan, "Ne yazık ki Abdülhamit Han'ın mirasının kıymeti yeterince anlaşılmamış ve tasfiye edilmiştir." dedi.

Sultan 2. Abdülhamid'in mirası için açılan davada karar çıktı!

Sultan II. Abdülhamid'in 11 mirasçısının açtığı dava uluslararası boyut kazandı. Mahkeme, Türkiye Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD’ye diplomatik nota verilmesini istedi.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

İbrahim Cevahir'in mirası paylaştırıldı!

Cevahir Holding’in kurucusu müteahhit ve işadamı İbrahim Cevahir’in 21 Eylül 2015’te vefat etmesi sonrasında, çocukları arasında miras kavgası çıkmıştı.Vasiyetnamede Cevahir’in son arzusu olarak, varislerinin miras kavgasına girmemelerini istediği görüldü

Abdülhamit'in varislerinin miras davasında son durum ne?

Abdülhamit’in soyundan gelen vârislerin dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri mülkler için başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. Talep edilen yerler arasında Galatasaray Adası da var

2.Abdülhamid'in mirası kime kalacak?

İçerisinde; Galatasaray Adası, Musul-Kerkük petrolü, Bakırköy’de, Nişantaşı’nda arsalar, dükkânlar... Boğaz’da yalılar, sayısız çiftlik bulunduğu iddia edilen 2. Abdülhamid’in mirası gerçek mi şehir efsanesi mi?

Abdülaziz Ediz: Hedefimiz 2015'te Efes'in Dünya Miras Listesi'ne girmesi!

'Dünya Mirası Listesi' Klasik Yunan döneminin en önemli kentleri arasında yer alan, Türkiye'nin yurt dışında en çok tanınan ören yerlerinden Efes, 2015'te 15 yıllık bekleyişinin sona erdirerek, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nden kalıcı listeye alınmay

Sultan Abdülhamid'in mirasındaki gayrimenkuller ne olacak?

Sultan Abdülhamid’in dudak uçuklatan mirasından pay alabilmek için veraset davası açan 32 kişi nedeniyle mahkeme nüfus kayıtları arasında kayboldu. Abdülhamid'in mirasları arasında Galatarasay Adası ve Veliefendi Çayırı da yer alıyor...

Tatlıcı mirasına sürpriz ortak!

Gayrimenkul zengini Tatlıcı Ailesi'nin mirasına, ABD'den yeni bir ortak daha çıktı. Levent Tatlıcı'yla evli olduğu anlaşılan Donna Marie Tatlıcı, merhum Şehmuz Tatlıcı'nın çocuklarına dava açtı.

Abdülhamitin varislerinin miras davası Haberi

Abdülhamitin varislerinin miras davası

Abdülhamit’in soyundan gelen vârislerin dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri mülkler için başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. Talep edilen yerler arasında Galatasaray Adası da var


Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı Abdülhamit’in soyundan gelen varislerin dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri değerli mülk ve arazi için başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. 


Talep edilen yerlerin toplam değeri milyar dolarla ifade edilirken, bu yerler arasında kabataş Meydanı, Galatasaray Adası, Dolmabahçe’de bostan, İzzetpaşa Mahallesi(Çiftciliği), Veliefendi Hipodromu’nun olduğu bölgeler yer alıyor. Abdülhamit ile kan bağı olduğunu ileri süren çok sayıda kişinin veraset davası 14 Nisan tarihinde İstanbul 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. 


250 kişilik liste oluşturuldu

Edinilen bilgiye göre daha önce mahkeme tarafından bilirkişi atanması yönünde karar çıkan duruşmada, dosyanın nihai bilirkişiye gidebileceği belirtiliyor. 2010’da açılan davada Adalet Komisyonu tarafından bilirkişi heyeti seçilmişti....