29 / 04 / 2024

Abonelik sözleşmeleri düzenleme

Abonelik sözleşmeleri düzenleme

Abonelik sözleşmelerine yeni düzenleme geliyor. Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dahil abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek.

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Dövizle kira sözleşmesi dönemi sona erdi!

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri için iki yıllık sürenin sonuna gelindi. Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmelere TL olarak devam edilecek açıklamasında bulundu.

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

Yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri meclis gündeminde!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Bal, yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri hakkında Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın uygulama tebliğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Döviz sözleşmeleri TL'ye dönerken akla takılanlar!

13 Eylül'de döviz sözleşmeleri yasaklanmış ve eski sözleşmelerin de 13 Ekim'e kadar TL'ye çevrilmesi zorunluluğu getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Ekim'de bu konuda bir tebliğ yayınladı ve kapsama giren ve girmeyen sözleşmeleri belirledi...

Sözleşmelerde dövizden TL'ye geçişin ayrıntıları!

Türkiye’de yerleşik kişilerin dövize endeksli gayrimenkul, menkul, iş, hizmet sözleşmeleri yapmasının önüne geçen ve mevcuttaki sözleşmelerin TL’ye çevrilmesi ile ilgili detaylar netleşti. 

Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan düzenlemeye göre dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince dövizle yapılan kira sözleşmeleri iptal edilmişti. Peki, dövizle yapılan kira sözleşmeleri ne olacak?

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dövizle kiralamaya yeni düzenleme getiriliyor. Karara göre, bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak. 

Dövizle yapılan kira sözleşmeleri TL'ye çevrilmeli!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Dövizdeki dalgalanmaların piyasaya olan etkilerini minimuma indirmek için ilk olarak dövizle yapılan kira sözleşmeleri Türk lirasıyla güncellenmeli" dedi.

Kırşehir Kayabaşı TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Kırşehir Kayabaşı TOKİ'de yer alan 991 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Abonelik sözleşmeleri düzenleme Haberi

Abonelik sözleşmeleri düzenleme


Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Abonelik sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslar belirlendiği yönetmeliğe göre, satıcı veya sağlayıcı, sunulan mal veya hizmete ilişkin olarak tüketici ile bir abonelik sözleşmesi kurmak zorunda olacak. Yazılı veya mesafeli olarak kurulan abonelik sözleşmelerinin bir örneğinin kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi gerekecek. Abonelik sözleşmeleri en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenecek.


Abonelik sözleşmelerinde, tüketici ile satıcı veya sağlayıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve varsa MERSİS numarası ile diğer iletişim bilgileri, sözleşmenin konusu ve varsa süresi, sözleşmenin düzenlendiği tarih, malın ilk teslim tarihi veya hizmetin ifasına başlama tarihi, mal veya hizmetin tüm vergiler dahil toplam fiyatı gibi bilgiler yer alacak. 


Elektrik, su...