26 / 11 / 2024

abonelik sözleşmelerinin hukuki niteliği

abonelik sözleşmelerinin hukuki niteliği

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketicilerin sahip olduğu hak ve sorumluluklar 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte abonelik sözleşmeleri yönetmeliği esasları..

Kira sözleşmelerine damga vergisi muafiyeti geliyor! Emekliler ile asgari ücret düzeyinde geliri olanlar dikkat!

Emekliler ile asgari ücret düzeyinde geliri olanların kira sözleşmelerinin damga vergisinden muaf tutulması için kanun teklifi verildi. İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!  Kira sözleşmesi için e-Devlet zorunlu mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklama ile birlikte 2024 yılı itibarıyla kira sözleşmelerinde önemli bir değişikliğe gidilerek, kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi. Peki Kira sözleşmesi için e-Devlet zorunlu mu?

Dijital kira sözleşmeleriyle olası hatalar en aza indirgenecek!

Varlık Gayrimenkul Kurucusu Erhan Yılan kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada olası hataların en aza indirgeneceğini söyledi. 

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılmasıyla kira anlaşmazlıklarının önüne geçilecek!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılmaya başlanmasıyla anlaşmazlıkların önüne geçilmesi planlanıyor.

Kira sözleşmesinde yeni dönem bugünden itibaren başladı! Sözleşmeler artık e-Devlet üzerinden yapılacak!

Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmet, bugün itibarıyla hayata geçiriliyor. İşte kira sözleşmelerinde yeni dönemle ilgili ayrıntılar...

Kira sözleşmelerinde e-Devlet dönemi: Ev sahipleri ve kiracılar için avantajlar, dezavantajlar neler? 

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılmasına ilişkin çalışmalar tamamlandı. Peki bu düzenlemenin avantajları ve dezavantajları neler? 

Yarısı bankadan yarısı elden dönemi bitiyor! Kira sözleşmelerinin e-Devlet'e geçmesiyle vergi kayıpları önlenecek!

Tapu kayıtları ile ikamet kayıtlarını karşılaştırarak yaklaşık olarak 1,5 milyon konutun vergi ödemediğini tespit eden Maliye’nin, hazırlıklarını artık son aşamaya getirdiği e-Devlet’ten kira sözleşmesiyle vergi kayıplarının önüne geçilecek. 

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'ten yapılması kayıt dışılığı engelleyecek: Kiralar yükselebilir! 

Tüketici dernekleri, devreye alınacak "kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması" uygulamasının, tarafların haklarının korunmasından şeffaflık sağlayacağına ve kayıt dışılığı engelleyeceğine dikkat çekti. Ancak kiraların artabileceği de gündeme geldi. 

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'te geçmesi değer haritaları için altlık olacak! 

Kira sözleşmelerinde e-Devlet dönemi başlıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzman Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar....

Kira sözleşmelerinin e-devlet'ten yapılmasına dair düzenleme kiracı ve ev sahiplerini nasıl etkileyecek?

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet yapılması, kiralık konut piyasasını her açıdan etkileyecek. Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecekken, haksız artışların da önüne geçilmiş olacak. Peki bu düzenlemeden kiracı ve ev sahiplerinin beklentisi ne?

Artık kira sözleşmeleri e-Devlet'ten yapılacak! Çalışmalar tamamlandı: İki aşamada uygulanacak! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına ilişkin hizmetle ilgili çalışmaları tamamladı. İşte ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren o yeni düzenleme...

Kiracılı ev satın alanlar ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi bu şekilde ilerleyecek! 

Oturduğu evi satılan kiracı ve yeni ev sahibi arasındaki kira sözleşmesi detayları merak ediliyor. Peki yeni malik ve kiracı arasındaki hukuki durum nasıl ilerler? Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'e geçmesi kiraları etkileyecek: Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecek!

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet yapılması, kiralık konut piyasasını her açıdan etkileyecek. Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecekken, haksız artışlar da engellenmiş olacak. İşte detaylar...

abonelik sözleşmelerinin hukuki niteliği Haberi

abonelik sözleşmelerinin hukuki niteliği

Abonelik sözleşmeleri yönetmeliği!

Abonelik sözleşmesi, tüketicinin, belirli bir mal veya hizmeti sürekli veya düzenli aralıklarla edinmesini sağlayan sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketicilerin sahip olduğu hak ve sorumluluklar 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Yazılı veya mesafeli olarak kurulan bu sözleşmelerin bir nüshasının kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunludur.


Belirli süreli abonelik sözleşmelerine sözleşmenin belirlenen süre kadar uzayacağına ilişkin hükümler konulamaz; ancak abonelik sözleşmesinin kurulmasından sonra, sözleşmenin sona ereceği tarihe kadar tüketicinin talepte bulunması veya onay vermesi hâlinde abonelik sözleşmesi uzatılabilir.


Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. 


Süresi bir yıldan az olan belirli süreli...