10 / 05 / 2024

abonelik sözleşmesi fesih bildirimi

abonelik sözleşmesi fesih bildirimi

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini istediği zaman feshedebiliyor. Peki, abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Elektrik, su, doğal gaz ve elektronik haberleşme sektörü dışındaki abonelik sözleşmelerini de kapsayan Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği, 24 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, abonelik sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında en çok tartışmaya sebep olan konulardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı evden çıkarılabilir mi? oluyor. Ev sahiplerinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı fesih sebepleri gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Trend GYO piyasa yapıcılığı hizmet sözleşmesi feshedildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yatırım Finansman Menkul Değerler ile 2 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı piyasa yapıcılığı hizmet sözleşmesi 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren fesih edildi...

Doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler!

Doğalgaz kullanımı olan bir mahalde yeni kullanıcının gaz kullanmak istemesi durumunda Doğalhaz Abonelik Sözleşmesi yapılıyor. Peki, doğalgaz abonelik sözleşmesi için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme nedeniyle fesih!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin fesih nedenlerinin başında geç teslim geliyor. Arsa sahipleri sözleşmede belirtilen tarihte teslimi gerçekleştiremeyen müteahhitler için fesih davası açabiliyor. İşte dilekçe örneği..

Kiracı tahliye sözleşmesi örneği!

Kiracı, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Ayrıca kiralama sürerken kiracı tahliye sözleşmesi imzalayabiliyor. İşte kiracı tahliye sözleşmesi örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bildirimi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kira sözleşmesi belirsiz süreli olarak yapılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bild

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi tek taraflı fesih!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladıktan sonra anlaşamamaları ya da sözleşmede belirtildiği gibi davranmamaları halinde fesih yoluna gidilebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi tek taraflı fesh edilebilir mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme tazminatı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İnşaatın zamanında tamamlanmaması halinde dava açılabiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme tazminatı ve fesih davası..

abonelik sözleşmesi fesih bildirimi Haberi

abonelik sözleşmesi fesih bildirimi

Abonelik sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Abonelik sözleşmesi imzalayan tüketiciler, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.


 Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması halinde veya tüketicinin hizmetten yararlanmasına engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde tüketici sözleşmeyi feshedebilir.


Tüketicinin taahhütlü aboneliğini süresinden önce feshetmesi halinde, 16 ncı madde hükmü uygulanır.


Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshedilmesi ile ilgili bildirim ve taleplere ilişkin işlemleri yerine getirmek üzere gerekli tedbirleri almak ve gerektiğinde uygun bir sistem kurup bu sistemi kesintisiz olarak açık tutmakla yükümlüdür.


"Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi


MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin...