29 / 04 / 2024

Abraj Kudai otel

Abraj Kudai otel

Dünyanın en büyük otelini inşa etmeye hazırlanan Suudi Arabistanlı Bin Ladin grup projeye yeniden başlıyor. 10 bin odalı Abraj Kudai'nin 45 katlı olması planlanıyor. Otel projenin 3.5 milyar dolara mal olacak.

Mekke Abraj Kudai Oteli'nde inşaat yeniden başlıyor!

Dünyanın en büyük otelini inşa etmeye hazırlanan Suudi Arabistanlı Bin Ladin grup projeye yeniden başlıyor. 10 bin odalı Abraj Kudai'nin 45 katlı olması planlanıyor. Otel projenin 3.5 milyar dolara mal olacak.

Mekke Abraj Kudai Oteli'ne tepki!

Kabe'nin 2 kilometre uzağında dünyanın en büyük oteli Abraj Kudai'nin inşası devam ediyor. Otelin Kabe-i Şerif'e tepeden bakan binalara katılacak olması eleştirileri artırıyor.

Mekke'de 3.5 milyar dolarlık Abraj Kudai Oteli 2017'de açılacak!

SUUDİ Arabistan’ın Mekke kentinde inşası süren Abraj Kudai Oteli, 10 bin oda sayısıyla ‘dünyanın en büyük oteli’ olacak.

Mekke'ye 2.25 milyon pound'luk yatırım!

SUUDİ Arabistan'da bulunan Müslümanların kutsal şehri Mekke'ye yapılan ve dünyanın en büyük oteli olacak Abraj Kudai'nin planları ortaya çıktı. Dev projenin maliyeti ise 2.25 milyar pound.

İşte Mekke Abraj Kudai Oteli'nin görselleri!

Suudi Arabistan'da bulunan Müslümanların kutsal şehri Mekke'ye yapılan ve dünyanın en büyük oteli olacak Abraj Kudai'nin planları ortaya çıktı.

Dilek Sabancı yurtdışında otel yapıyor!

Dilek Sabancı: "Dilek Gayrimenkul ve Turizm Yatırımları diye bir şirketim var. Gayrimenkul konusu üzerinde çalışıyoruz. Yurtdışında bir otel projem var" dedi

The Ritz-Carlton İstanbul ve Bodrum'da otel açmayı planlıyor

The Ritz-Carlton Otel Şirketi Başkanı Simon Cooper, İstanbul ve Bodrum'da otel açmak istediklerini bildirdi

Marmaris'te 2.7 milyon TL'ye icradan satılık otel

Marmaris 1. İcra müdürlüğü Armutalan'daki Ladik Park Otel'i satışa çıkardı.

The Marmara Hotels New York'ta ikinci bir otel açacak!

The Marmara Hotels & Residences Genel Koordinatörü Serdar Alp Turan New York'ta ikinci bir otel açacaklarını belirtti

Ant Yapı, İstanbul ve İzmir'de otel yapacak

`Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhitlik Firması' sıralamasına bu yıl ilk kez, ama oldukça yüksek bir sıralamadan; 70'incilikten giren Ant Yapı, iki otel yapma kararı aldı

The Marmara Grup, New York'ta otel arıyor!

The Marmara Grup, New York'ta ikinci bir otel arayışı içinde olduklarını açıkladı

 

16 mülk sahibi ikna olursa Nişantaşı'na 'hip otel' açılacak

ABD'li bir 'hip otel' yatırımcısı 16 mülk sahibi ikna edilirse 2010'da 120 odalı bir otel kuracak

Koç Grubu Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açıyor!

Koç Grubu, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı Ankara Kalesi'ndeki Çukurhan'ı butik otel olarak 2010'da açacak

Abraj Kudai otel Haberi

Abraj Kudai otel

Russia Today’in haberine göre; Dünyanın en büyük oteli olacak 10 bin odalı Abraj Kudai için Suudi Bin Ladin Grubu inşaat çalışmalarına tekrar başlayacak. İki yıl ertelenen proje firmanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı askıda bekliyordu. Otel projesi tamamlandığı zaman içinde 70 restoran ve bir de AVM olacak. 



Otel projesi Suudi Arabistan ekonomisini petrole bağlı bir yapı olmaktan kurtarmak adına başlatılmıştı. Otelin inşaası sürecinde Bin Ladin grubunun hükümetten mali destek de alacak. İnşaatta görev alacak taşeron firmalar eylül ortasına kadar Bin Ladin grubuna tekliflerini sunacak.



Usama Bin Ladin’in babası Muhammed Bin Ladin’in kurucusu olduğu Bin Ladin Grubu’nun 30 milyar dolarlık borcu bulunuyor. Yıl başında şirket kreditörlerinden 1 milyar dolar daha borç almıştı. Suudi bir bankacı Reuters’a yaptığı açıklamada, “Otel projesine...