23 / 05 / 2024

ace çevresel sorumluluk sigortası

ace çevresel sorumluluk sigortası

ACE Türkiye Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Ömer Aşkın risk yönetimiyle alakalı geliştirdikleri çevresel sorumluluk sigortası için akıllı bir inşaat risk yönetimi programının anahtarı olacağına inandığını söyledi..

Panora GYO'nun yönetici sorumluluk sigortası temin edildi!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 8 Mayıs 2015 ile 8 Mayıs 2016 dönemini kapsayan toplam 22 milyon 500 bin TL tutarında bir Yönetici Sorumluluk Sigortası ACE European Group Ltd.'den temin edildi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. İşte, Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinin tam metni!

Akmerkez GYO sorumluluk davası 30 Nisan'a ertelendi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ' nın görülmekte olan sorumluluk davası, Başkan İnceleme Tutanağı uyarınca, ön inceleme duruşma günü 30 Nisan 2015 tarihine ertelendi.

Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Bir mesken kiraladığınızı ancak kiralanan evde birtakım kusurların olduğunu farz edelim. Bu durumda bu kusurların zararını kim tarafından karşılanır? Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Miras reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendiklerinde başlıyor. Peki, miras reddi halinde sorumluluk nedir?

Kardemir'den sosyal sorumluluk ilanı!

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük Demir sosyal sorumluluk ilanı yayınladı.

Müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?

Müteahhitin yaptığı inşaatlardan belli bir süre sorumlu oluyor. Müteahhitin ayıplı mal teslimi sorumluluğu ve müteahhit sorumluluk süresi ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki, müteahhit sorumluluk süresi ne kadardır?

Topkapı Sarayı'nı korumak tarihi bir sorumluluk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı'nın tarihi bir eser olmanın ötesinde anlamı olduğunu belirterek, "Topkapı Sarayı'nı çok iyi korumak durumundayız. Bu tarihi bir sorumluluk" dedi.

DASK başlı başına bir sosyal sorumluluk projesi!

Depremden sonra vatandaşların en az zararla ve en kısa zamanda normal hayatlarına dönmelerine destek olmayı hedefleyen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bu amaçla önemli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor

Nuh Çimento Atalay Şahinoğlu hakkında sorumluluk davası açtı!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Nuh Çimento eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Koordinatör'ü Atalay Şahinoğlu hakkında sorumluluk davası açtı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi ayrıntıları!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğindeki bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Yeni yönetmelikte, inşaattan sonra, yani olası çevre etkisi oluşmaya başladıktan sonra izleme getirildi.

ACE Mimarlık Sergisi 1 Aralık 2014'te açılıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya'nın ortak çalışması olan ACE Mimarlık Sergisi 1 Aralık 2014 tarihinde açılıyor. 14 Aralık'a kadar devam edecek olan sergi Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yapılacak.

ace çevresel sorumluluk sigortası Haberi

ace çevresel sorumluluk sigortası

ACE Türkiye Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Ömer Aşkın, inşaat şirketleriyle yatırımcıların riskler ve risk yönetimi konusunda gitgide bilinçlendiğini ifade etti. "Risklerini yönetmek için uzman risk mühendislerinden faydalanma gereksinim duyuyorlar" diyen Aşkın, ACE'in her yıl, toplam değerleri yaklaşık 3 trilyon dolar olan 700 tesisi inceleyen küresel ekiplerinin deneyimlerini paha biçilemez bulduğunu kaydetti. 


2012'de, Türk müteahhitlerin yurtdışındaki operasyonlarının 26.6 milyar dolara ulaştığını belirten Aşkın, Orta Doğu Bölgesi'ndeki projelerin, Türk müteahhitlerin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin yüzde 40'ını temsil ettiğini aktardı. 


Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nin 2020'ye kadar yalnızca enerji projelerine 300 milyar dolardan fazla harcama yapmasının beklendiğini söyleyen Aşkın, sözlerine şöyle devam etti: "Havaalanı projelerine 313 milyar dolar harcandı. İnşaat sektöründeki bu hareketlilikten aslan payını alan ülke olan Suudi Arabistan'da 13 milyar dolarlık inşaat...