04 / 05 / 2024

ACE risk yöneticilerine yönelik çevresel sorumluluk sigortası geliştirecek!

ACE risk yöneticilerine yönelik çevresel sorumluluk sigortası geliştirecek!

ACE Türkiye Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Ömer Aşkın risk yönetimiyle alakalı geliştirdikleri çevresel sorumluluk sigortası için akıllı bir inşaat risk yönetimi programının anahtarı olacağına inandığını söyledi..



ACE Türkiye Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Ömer Aşkın, inşaat şirketleriyle yatırımcıların riskler ve risk yönetimi konusunda gitgide bilinçlendiğini ifade etti. "Risklerini yönetmek için uzman risk mühendislerinden faydalanma gereksinim duyuyorlar" diyen Aşkın, ACE'in her yıl, toplam değerleri yaklaşık 3 trilyon dolar olan 700 tesisi inceleyen küresel ekiplerinin deneyimlerini paha biçilemez bulduğunu kaydetti. 


2012'de, Türk müteahhitlerin yurtdışındaki operasyonlarının 26.6 milyar dolara ulaştığını belirten Aşkın, Orta Doğu Bölgesi'ndeki projelerin, Türk müteahhitlerin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin yüzde 40'ını temsil ettiğini aktardı. 


Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nin 2020'ye kadar yalnızca enerji projelerine 300 milyar dolardan fazla harcama yapmasının beklendiğini söyleyen Aşkın, sözlerine şöyle devam etti: "Havaalanı projelerine 313 milyar dolar harcandı. İnşaat sektöründeki bu hareketlilikten aslan payını alan ülke olan Suudi Arabistan'da 13 milyar dolarlık inşaat ihalesi yapıldı." Çevresel riskler önem kazanıyor ACE European Risk Briefing 2012 araştırmasının, risk yöneticilerinin yüzde 30'unun çevresel riski bir numaralı endişe kaynağı olarak gördüğünü ortaya çıkarttığını söyleyen Aşkın, "Şirket, İşbirliği Konseyi'nin çevresel düzenlemeler konusundaki duruşu açıklık kazanmaya devam ettikçe, çevresel sorumluluk sigortasının akıllı bir inşaat risk yönetimi programının anahtarı olacağına inanıyor" diye konuştu. 


Sözcü


Geri Dön