18 / 05 / 2024

risk uzmanları

risk uzmanları

ACE Türkiye Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Ömer Aşkın risk yönetimiyle alakalı geliştirdikleri çevresel sorumluluk sigortası için akıllı bir inşaat risk yönetimi programının anahtarı olacağına inandığını söyledi..

Arsa alıp Tiny house yapacaklar dikkat: Uzmanlardan risk uyarısı geldi!

Son dönemde konuta erişemeyen yüz binlerce kişi arsa ve tarla alarak tiny house tarzı binalar yapmaya yöneldi. Fakat uzmanlar bu tarz yatırımların risk yaratabileceğine ilişkin uyarılarda bulundu. 

Uzmanlar uyardı: İstanbul’da Marmara’ya yakın binalar büyük risk altında!

Beklenen İstanbul depreminde öncelikle Marmara Denizi kıyısındaki yapıların etkileneceğini belirten uzmanlar ilçe ilçe uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

Uzmanlar uyardı: İsrail-Körfez demiryolu projeleri risk taşıyor! 

Uzmanlar Tel Aviv'in uzun süredir hayalini kurduğu Körfez ülkeleriyle demir yolu projesinin, ekonomik ve askeri anlamda büyük risk taşıdığını belirtiyor. 

Konut alımlarında senetli satışlar risk mi taşıyor?

Faizler artınca ev almak isteyenler müteahhitlerin kapısını çaldı. Senetli satışlar yüzde 50'yi aşınca uzmanlar uyardı: Vatandaşlar büyük risk alıyor...

Küçükçekmece risk haritası güncellendi!

Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı ‘Küçükçekmece Risk Azaltma Yöntemleri Benimsenerek Afete Hazırlık Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekan Kalitesinin Artırılması Projesi’ kapanış toplantısı yapıldı.

Hüseyin Oflaz: İstanbul'da 2 milyon konut risk altında!

Marmara Depremi'nin yaşandığı 1999'dan bu yana, kentsel dönüşüm de dahil sadece 20 bin yapının yenilendiğini belirten İMPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, 'İstanbul'da halen 2 milyon konut risk altında' uyarısı yaptı...

ÇATIDER: Yeterli sağlamlıkta inşa edilmemiş çatılar depremde risk unsuru!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nden (ÇATIDER), yeterli sağlamlıkta inşa edilmemiş binaların ve çatılarının da depremde risk unsuru olduğunu açıkladı, ÇATIDER depremde çok sayıda çatının ve bacanın zarar gördüğü belirtti...

Ankara Veterinerlik Fakültesi Müze Binası'nın risk altında!

Başkent'teki tescilli yapılardan olan Ankara Veterinerlik Fakültesi Müze Binası' nın risk altında. Binada yapılan tadilat çalışmaları ve ilave kat nedeniyle yapının özgün kimliği yok ediliyor.

One Tower, konut alıcılarına sıfır risk avantajı sunuyor!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak One Tower, lokasyondan, mimari yapı; yeşil bina sertifikasından, güven, fiyat, kullanılan ürün kalitesine kadar konut alıcılarına "sıfır risk" avantajı sunuyor.

Özkan Özçelik: One Tower'da sıfır risk garantisi bulunuyor!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek kule konut ve AVM projesi olacak One Tower, lokasyondan, mimari yapı; yeşil bina sertifikasından, güven, fiyat, kullanılan ürün kalitesine kadar konut alıcılarına "sıfır risk" avantajı sunuyor.

risk uzmanları Haberi

risk uzmanları

ACE Türkiye Yangın ve Mühendislik Sigortaları Müdürü Ömer Aşkın, inşaat şirketleriyle yatırımcıların riskler ve risk yönetimi konusunda gitgide bilinçlendiğini ifade etti. "Risklerini yönetmek için uzman risk mühendislerinden faydalanma gereksinim duyuyorlar" diyen Aşkın, ACE'in her yıl, toplam değerleri yaklaşık 3 trilyon dolar olan 700 tesisi inceleyen küresel ekiplerinin deneyimlerini paha biçilemez bulduğunu kaydetti. 


2012'de, Türk müteahhitlerin yurtdışındaki operasyonlarının 26.6 milyar dolara ulaştığını belirten Aşkın, Orta Doğu Bölgesi'ndeki projelerin, Türk müteahhitlerin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin yüzde 40'ını temsil ettiğini aktardı. 


Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nin 2020'ye kadar yalnızca enerji projelerine 300 milyar dolardan fazla harcama yapmasının beklendiğini söyleyen Aşkın, sözlerine şöyle devam etti: "Havaalanı projelerine 313 milyar dolar harcandı. İnşaat sektöründeki bu hareketlilikten aslan payını alan ülke olan Suudi Arabistan'da 13 milyar dolarlık inşaat...