18 / 05 / 2024

Achimota Lisesi bilim laboratuvarı

Achimota Lisesi bilim laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gana'daki Achimota Lisesi'nin bilim laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan Gana'ya bilim laboratuvarı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gana'daki Achimota Lisesi'nin bilim laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Pek çok siyasetçinin okulu: İzmir Atatürk Lisesi!

Kuruluşu cumhuriyet öncesine dayanan İzmir Atatürk Lisesi, 127 yıllık tarihinde iki başbakan, iki genelkurmay başkanı ile çok sayıda bakan, sporcu, bilim adamı ve sanatçının yetişmesine katkı sağladı.

Macar öğrenciler, Sekapark’taki Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni inceledi!

Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden gelen 13 inşaat- mimarlık ve 17 bilişim teknolojileri alanında eğitim alan 30 öğrenci, Sekapark’ta yer alan Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni gezdi.

Konya Bilim Merkezi Türkiye'ye model olacak!

Tahir Akyürek, Konya Bilim Merkezi'nin, planetaryumu, gözlemevi, laboratuvarları ve diğer imkanlarıyla Türkiye'ye model olacağını söyledi. Akyürek, Türkiye'de bilim merkezleriyle ilgili yeni bir sürecin başladığını ifade etti...

Bartın'da Abdipaşa Çok Programlı Lisesi'nin temeli törenle atıldı!

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde, Abdipaşa Çok Programlı Lisesi ve Kapalı Spor Salonu’nun temelleri törenle atıldı. Törene AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Ali Çınar ve birçok yetkili katıldı...

İmam-hatip lisesi yapılacak araziye rezidansa inşa edilecek!

Başakşehir Belediyesi, imam-hatip lisesi yapmak için Hazine' den 12 dönüm arazi aldı. Ancak bitişiğinde AVM açılınca, arsa değerlendi. Belediye okul yerine konut projesinde karar kıldı...

Hazine'ye devredilen Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde yıkım başladı!

Bursa'da Hazine'ye devredilen Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Okulun taşınmasıyla tarihi bina dışında boşalacak alana Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile birlikte otel yapılması düşünülüyordu..

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Kasım ayında açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, kapasite ve teknik donanım açısından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek olan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı hızla sürüyor. Merkezin Kasım ayında açılması planlanıyor..

Körfez İmam Hatip Lisesi'nin okul bahçesi asfaltlanıyor!

Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yeni eğitim dönemine başlayan Körfez İmam Hatip Lisesi'nin okul bahçesi asfaltlanıyor. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan da okuldaki çalışmaları yerinde inceledi..

Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, Malatya'da açıldı!

Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi bünyesinde yer alan 32 derslikli Mahmut Çalık Anadolu Lisesi 21 Eylül Cumartesi günü Malatya’da açıldı. Okulun açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakan katıldı...

Başbakan Erdoğan Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da katıldığı toplu açılış töreninden sonra yine Malatya'da Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Okulu gezen Erdoğan, bir sınıfta dersi de izledi...

Hakkari Ticaret Meslek Lisesi İnşaatı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi yarın!

Hakkari İli Merkez İlçesi Kıran Mahallesi 1 Adet 20 Derslikli Ticaret Meslek Lisesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yarın Çankaya 'da ihale edilecek.

Artvin'de Anadolu Öğretmen Lisesi ve pansiyon yapım işi ihalesi bugün!

Artvin İli Şavşat İlçesi Yeniköy Mevkii 16 Derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 Öğrencilik Pansiyon İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi bugün Çankaya 'da ihale edilecek.

Achimota Lisesi bilim laboratuvarı Haberi

Achimota Lisesi bilim laboratuvarı

TİKA'dan yapılan açıklamada, Gana'nın başkenti Akra'da 1927'den bu yana faaliyet gösteren Achimota Lisesi'ndeki bilim laboratuvarında tadilat yapıldığı ve ihtiyaç duyulan donanımın sağlandığı belirtildi.


Çok sayıda Ganalı devlet adamının mezun olduğu ve halen 2 bin 700 öğrencinin eğitim gördüğü okulda kurulan laboratuvarın açılışına Türkiye'nin Akra Büyükelçiliği yetkilileri, Akra Eğitim Müdürlüğü çalışanları ve basın mensupları katıldı.


Okul Müdiresi Beatrice Adom, TİKA'nın, okul idaresinin talebine çok kısa sürede olumlu cevap vermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencilere sağlanan bu imkanla okulun fen bilimleri alanındaki başarısının artacağını söyledi.


TİKA Uzmanı Dr. Mehmet Yazgan da Türkiye'nin eğitim ve sağlık başta olmak üzere Gana'nın kalkınmasına katkı sağlayacak projelere verdiği desteğin önemine dikkati...