02 / 05 / 2024

Turizmci bilim adamları Erciyes'e tam not verdi!

Turizmci bilim adamları Erciyes'e tam not verdi!

Dünyanın farklı ülkelerinden Kayseri'ye gelerek Erciyes'i gezen bilim adamları Erciyes Kış Turizm Merkezi'ne hayran kaldı. Bilim adamları Erciyes'e dünyanın en modern kayak merkezlerinden birisinin yapıldığını belirtti...



Dünyanın farklı ülkelerinden Kayseri'ye gelerek Erciyes'i gezen bilim adamları Erciyes Kış Turizm Merkezi'ne hayran kaldı. Erciyes'e dünyanın en modern kayak merkezlerinden birisinin yapıldığını belirten turizmci bilim adamları, Kayseri'nin ve Türkiye'nin yapılan yatırımların karşılığını göreceğini belirtti. 


Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde yapılan 14. Turizm Kongresi için dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerden çok sayıda bilim adamı Kayseri'ye geldi. Bilim adamları kongrenin son gününde Erciyes'i de görme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, büyük Erciyes maketi üzerinde misafirlere master plan hakkında bilgi verdi. Erciyes'te 3.400 metreye kadar mekanik tesisle çıkılabildiğini ifade eden İkiler, temeli atılan otellerin yapılmasıyla Erciyes'teki yatak kapasitesinin 6 bine ulaşmış olacağını kaydetti. 


Dünyanın farklı üniversitelerinden Kayseri'ye gelerek Erciyes Master Plan hakkında bilgi alan, gondola binen ve kayak pistlerini gören bilim adamları, Erciyes ve Kayseri ile ilgili düşünceleri şöyle dile getirdi.

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektörü Ömer Torlak: Yapılan çalışmaları bizzat görmüş oluyoruz. Çalışmaları ülkemizin kış turizminin gelişimine katkı açısından çok önemsiyoruz. Önemli kayak merkezlerinden biri olacağına inanıyoruz. Hem ülkemizin tanıtımına, hem kültürel çeşitliliğe, hem de ekonomik kalkınmaya çok değerli bir katkı olacağını düşünüyorum. 


Amerika-Virginia Eyalet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Özhan: Çok kayak merkezi gezdim. Amerika'daki Colorado'daki kayak merkezlerinin özelliğine sahip. Oldukça güzel, mekanik tesisler çok modern. Gerçekten Kayseri'nin turizmdeki potansiyeli çok yüksek. Turizm Kayseri'de önemli sektörlerden birisi olabilir. 


İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cenk Demiroğlu: İsveç, Slovakya ve Norveç'te kış turizmine yönelik çalışmamız oldu. İklim değişikliğinin yapacağı etkilere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Erciyes Kayak Merkezi'nde de bu konuda bir çalışma yaptık. Gayet dayanıklı olduğunu gördük. Yapılanlar kış turizmi açısından çok büyük bir hizmet. Türkiye'de model alınması gerektiğini düşünüyorum. Hem fiziksel, hem organizasyon açısından. Burada bir yönetim şirketi kurulmuş. Kesinlikle örnek alınmalı. Yapılan çalışmaların karşılığını göreceksiniz. Ben binlerce üyesi olan internet forumlarını çok yakından takip ediyorum. Şimdiden Erciyes'e çok büyük talep var, 'açılsa da gelsek' diye bekliyorlar. 


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Topaloğlu: Kayseri'ye ilk defa geliyorum. Beklediğimin çok daha üzerinde bir potansiyel gördüm. Bence Avrupa'daki Alpler neyse burası da öyle. Kayseri'nin, en güzel kayak merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum.


Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamusta: Belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar aşikar. Kış turizmi ile diğer doğal ve kültürel çekiciliklerin canlandırılmasıyla sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri'nin bir turizm kenti haline geleceğine de inanıyorum. 


Washington Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Gürsoy: Kayseri'ye ilk kez geldim. Erciyes'te yeni bir yapılanma olduğundan haberimiz vardı. Fakat bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum. Benim yaşadığım bölgede, Amerika'da dünyanın en iyi kayak merkezlerinden bazıları var. Erciyes'e yapılan tesislerle oradaki tesisler arasında bir fark yok. Fiyatlar da diğer kayak merkezlerine göre oldukça uygun. Kayseri'ye çok büyük katkıda bulunabilecek tesisler yapılmış. Uzun dönemde Kayseri'ye ve Türk turizmine çok önemli katkısı olacak.


İngiltere Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Yüksel Ekinci: Master Planı okudum. Erciyes'e geçmişte olmayacak denilen şeyler yapılmaya başlandı. Bunlar çok sevindirici şeyler. Erciyes bir marka olma yolunda süreci başlatmış durumda. İnşallah kısa zamanda gerçekleşmesini diliyoruz. 


"TURİZM OTORİTELERİ ERCİYES'İ TAKDİR ETTİ" 


Erciyes'e gelen bilim adamlarını ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı yapılan yatırımlar ve bilim adamlarının Erciyes'e bakışına ilişkin bilgi verdi. Cıngı şunları söyledi: "Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Master Planı bütün hızıyla devam ediyor. 2013-14 sezonunda da çok ciddi yatırımlarımızla dağ sporcularımıza ve halkımıza Erciyes daha güzel ve daha etkin bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Karımız yağdı, kayak faaliyetleri yavaş yavaş başladı. Özellikle yurtdışından gelen misafirlerimiz Türkiye'de böyle bir yatırım olabileceğini akıllarına getirmemişler. Onlar açısından da sürpriz oldu. Büyükşehir Belediyemizin hizmetlerini özellikle turizm camiasındaki otoriterler de takdir ettiler. Ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz."


Habertürk



Geri Dön