14 / 05 / 2024

Açılan vergi davasının tahsilata etkisi ve yürütmenin durdurulması

Açılan vergi davasının tahsilata etkisi ve yürütmenin durdurulması

Vergi mahkemesinin kararının mükellefin lehine olması durumunda, mükellef açısından bir vergi söz konusu olmuyor. Mükellefe ödediği vergiler geri verilecektir, fakat herhangi bir faiz ödemesi yapılmıyor. İşte açılan vergi davasının tahsilata etkisi...

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Ocak'ta açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye çıktı!

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre Ocak 2023'te açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye çıktı. İşte ayrıntılar...

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733 liraya çıktı! Ağustos'ta hangi gıda ürünlerine zam geldi? 

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre, açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733,03 liraya çıktı. İşte ayrıntılar...

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları bugün ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Gram altın, çeyrek altın ve yarım altın pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Düğün sezonunun hızla devam ettiği şu günlerde canlı altın fiyatları araştırılan konular arasında geliyor. Peki gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? Altın fiyatları ne kadar? 14 Ağustos Pazartesi altın fiyatl

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı! Bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın!

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı... Milli Emlak tarafından bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın...

İŞKUR talep yağıyor! İşverenler İŞKUR’un kapısını aşındırıyor! 127 bin personel açığı var! Hemen bakın!

İŞKUR’a çeşitli pozisyonlarda açılan personel açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak 127 bin personel boşluğu var. İşte detaylar!

Açılan vergi davasının tahsilata etkisi ve yürütmenin durdurulması Haberi

Açılan vergi davasının tahsilata etkisi ve yürütmenin durdurulması

Açılan vergi davasının tahsilata etkisi!

Vergi mahkemelerinde vergi uyuşmazlıklarından doğan davaların açılması, tarh edilen vergi, resim ve harçlar ile benzeri mali yükümlerin ve bunların zam ve cezalarının dava konusu edilen bölümün tahakkukunu; mahkeme karar verene kadar ertelemiş olmakta, verginin tahsili de durmaktadır. 


Vergi mahkemesinin kararının mükellefin lehine olması durumunda, mükellef açısından bir vergi söz konusu olmayacaktır. Mükellefe ödediği vergiler geri verilecektir, fakat herhangi bir faiz ödemesi yapılmayacaktır. 

Vergi mahkemesinin kararının mükellefin aleyhine olması durumunda, verginin tahakkuku gerçekleşecektir. İdare tahakkuk ettirdiği vergiyi ödemeye ilişkin vergi/ceza ihbarnamesi (bildirimi) ile mükellefe bildirmektedir. 


Mükellef de bu ihbarnamenin tebliğinden itibaren 1 ay içinde dava konusu yaptığı ve ödeme süresi geçmiş vergi ile cezaların tamamını ödemesi gerekir. 

Dava konusu yapılan vergilerin ödeme yapılmamış kısmına, söz konusu verginin normal vade tarihinden,...