16 / 06 / 2024

Forum'un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!

Forum'un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!

Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil olacak şekilde toplamda 9 dev AVM için açılan konkordato davasında karar çıktı. İşte detaylar...



Her biri, senede milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ ismini taşıyan toplamda 9 alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı. Halktv'den Dinçer Gökçe imzalı habere göre İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, taraf şirketlerin avukatları katılım sağladı.

Duruşma tutanağına göre, konkordato komiser heyetinin hazırlamış olduğu rapor geçen 16 Mayıs tarihinde dosyaya girdi. Forum alışveriş merkezlerinin avukatları, mahkemeye sundukları beyanlarında toplamda 10 şirkete yönelik de kesin mühlet kararı verilmesini talep etti.


4 BANKA AVUKATI: RET KARARI VERİLSİN

Duruşmada söz alan ve alacaklı konumda olan 4 bankanın avukatı da, kesin mühlet kararı verilmemesini talep etti. Garanti Bankası’nın avukatı “Projenin başarı şansı yok. Bu sebeple kesin mühlet koşulları oluşmadı. Kira bedellerinin tahsil edilmesine yönelik ara karardan dönülsün. Davanın reddine karar verilsin” ifadelerini kullandı.

GİDERLER ARTTI KAR AZALDI

Yapı Kredi Bankası avukatı da “Konkordato komiser heyeti raporuna göre, söz konusu şirketlerin giderleri artmış kar oranı da azalmış. Ön projedeki hedeflere ulaşılamayacağı kanaatindeyiz. Bu sebeple kesin mühlet taleplerinin reddine karar verilsin” dedi.

Forum un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!

KOMİSER HEYETİ RAPORUNA İTİRAZ

Söz konusu duruşmada söz alan dünya devi İtalyan bankası Unicredit SPA’nın avukatı da “Geçici mühlet kararına itirazımız var. Kesin mühlet talebinin reddine karar verilsin” ifadelerini kullandı. “Kesin mühlet koşulları oluşmamıştır” ifadelerini kullanan Akbank avukatı da, konkordato komiseri raporunu kabul etmediklerini belirtti.

BİR YILLIK KESİN MÜHLET VERİLDİ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre tarafların talep ve savunmalarını alan mahkeme kararını verdi. Mahkeme, toplamda 9 alışveriş merkezinin bağlı olduğu 9 şirket dahil toplamda 10 şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Mahkeme ayrıca komiser heyetinin de görevine devam etmesine karar verdi. Söz konusu kararda, 3 kişilik komiser heyeti üyelerine aylık 125 bin Türk Lirası ödenmesine hükmedildi.

KESİN MÜHLET KARARI VERİLEN 10 ŞİRKET:

Multi Kapadokya Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Erzurum Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi İstanbul Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Otuzbeş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
Multi Gordion Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi  Ankara  Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Magnesia Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi Aydın Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
Multi Çamlık Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi

Forum un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!


MALİ VERİLERİ TUTARLI


Forum alışveriş merkezlerinin avukatları Hande Yelgin ve Serkan Yelgin söz konusu karara ilişkin yaptıkları açıklamada “İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 26 Mart 2024'te, incelemelerin devamı sebebiyle 2 aylık süre uzatım kararı verildi. Bugün ise mahkeme, dosya nezdindeki incelmelerini tamamladı ve 9 alışveriş merkezi sahibi 10 müvekkil firmanın mali verilerinin tutarlı olduğu, sunulmuş olan borç ödeme projesinin uygulanabilir olduğunu tespit edip, alacaklılar ile görüşmelerin tamamlanması için 1 yıllık kesin süre verilmesine karar verildi” dedi.

ÖZEL BANKALAR ALACAKLI


Avukat Yelgin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın devamında “Müvekkil firmaların borçlarının banka borçlarının tamamı özel bankalara, bu bankaların bir bölümü de yabancı bankalar. Geçici mühlet içerisinde gerek banka gerek ise piyasa borçlarının borç yapılandırma adımlarını atmaya başladık. Kesin mühlet süresi içinde de söz konusu görüşmelerin tamamlanarak borç yapılandırmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamalarda kararla beraber şirketlerin borca batık olmadıklarının teyit edildiği bildirildi.

 

İzmir'de 36 bin bina acilen yıkılmalı: Faylar hareketli! 

İslam Memiş'ten gram altın için bir yeni tahmin daha geldi: Her şey o günü işaret ediyor! 

Çeyrek altın kaç TL? Gremse altın kaç para? Yatırımcılar Hamit altın alıyor! Hamit altın kaç TL? Kuyumcu altın fiyatları


Geri Dön