05 / 05 / 2024

adalar belediyesi projeleri

adalar belediyesi projeleri

Adalar Belediyesi Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası arasında " Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli yapılaşma için Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü " imzalandı

Burgazada Madam Martha Koyu’nun kiralama ihalesine tepki: Belediye iptali dava açtı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü’nün Burgazada Madam Martha Koyu’nu kiraya vermek üzere açtığı ihalenin iptali amacıyla Adalar Belediyesi tarafından yargı yoluna gidildi, dava açıldı. 

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

Kartal Belediyesi yeni kreş projeleri için düğmeye bastı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi ilçede hayata geçireceği yeni kreş projesi için düğmeye bastı. 

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

Adalar'da binalar analiz edilecek!

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

Kocaeli Darıca projeleri masaya yatırıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Darıca'da hayata geçirilecek projeleri masaya yatırdı.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

İzmit'te yapı projeleri dijital ortamdan teslim edilecek!

Covid 19 Koronavirüsle mücadelede tüm birimleriyle adeta seferber olan İzmit Belediyesi, daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla Yapı Ruhsat Birimine verilecek mimari ve statik projeleri elektronik posta ortamında alacak.

Kocasinan Belediyesi'nin 2020 projeleri masaya yatırıldı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi'nin 2020 projelerini masaya yatırdı.

Şanlıurfa Eyyübiye'nin 2020 projeleri masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye'nin 2020 projeleri için düğmeye bastı.

Çekmeköy Belediyesi yeni projelerini vatandaşlarla beraber yürütüyor!

Çekmeköy Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirilen ‘Stratejik Plan Paydaş Anketi’ ile vatandaşlarla çift taraflı iletişime geçilerek projeler hakkında görüşleri öğreniliyor. Gerçekleştirilmesi planlanan yeni projeleri vatandaşın istekleri belirleyecek...

adalar belediyesi projeleri Haberi

adalar belediyesi projeleri


Adalar Belediyesi Başkanlığı ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası arasında "Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli yapılaşma için Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü" imzalandı


Protokolün amacı, sağlıklı kentleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin ilgili yasalara, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun yerine getirebilmesi yönünde, yapı üretim sürecindeki meslek odalarıyla yerel yönetim arasında teknik işbirliğini sağlamaktır. Mimarlığı hizmetlerini kamusal fayda yönünde oluşturmak ve Peyzaj Mimarları Odası İstanbul İl Temsilciliği ve Adalar Belediyesi arasında işbirliği sağlamak amaçlanmıştır"


Adalar...