04 / 05 / 2024

Adalı Ailesi ABD’de işleri büyütüyor

Adalı Ailesi ABD’de işleri büyütüyor

Geçtiğimiz günlerde Sheraton Adana'yı hizmete sokan Serdal Adalı liderliğindeki Adalı Holding, ABD'deki otel yatırımlarına restoranları da ekledi. Celal Adalı, fizibıl bulmaları halinde zinciri Türkiye’ye de getirebileceklerini dile getiriyor.

ABD'de konut başlangıçları 8 yılın en yüksek zirvesinde!

ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında yüzde 0,2 artışla son 8 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Verilerine göre, temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları, önceki aya oranla yüzde 0,2 artarak 1 milyon 206 bine çıktı.

ABD'de konut başlangıcı Temmuz'da yüzde 0,2 arttı!

ABD'de konut başlangıçları temmuz ayında yüzde 0,2 artışla son 8 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. ABD Ticaret Bakanlığı Temmuz ayı konut verilerini açıkladı.

ABD'de konut başlangıçları 8 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de konut başlangıçları temmuzda Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Verilere göre, temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları, önceki aya oranla yüzde 0,2 artarak 1 milyon 206 bine çıktı.

ABD`de konut başlangıçları 8 yılın zirvesinde!

ABD`de konut başlangıçları haziranda Kasım 2007`den bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. ABD'de konut başlangıçları haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de konut fiyat başlangıçları yüzde 9,8 arttı!

ABD'de konut başlangıçları zirve yaptı. Haziran ayında yüzde 9,8 artarak, son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de Konut Piyasası Endeksi 10 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, NAHB Konut Piyasası Endeksi 60 değerini alarak, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Arçelik, ABD'de konut projelerine girdi!

ARÇELİK, ürünleriyle New York, Hollyvvood ve Toronto'daki yaşam alanları için hazırlanan ankastre ürün gamı, ünlü mimar Karim Rashid'in ABD'de tasarladığı iki konut projesinde yer alacak.

ABD’de askıda konut satışları beklentinin altında kaldı!

ABD’de mayıs ayı askıda konut satışları yüzde 0,9 artışla beklentinin altında gerçekleşti. National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıklanan verileri açıklandı.

ABD'de konut piyasası istikrarını koruyor!

ABD'de konut başlangıçlarındaki son iki aydaki rakam; 7 yılın zirvesine çıktı. Başlangıçlar Nisan'daki 1,17 milyonun ardından Mayıs'ta 1 milyon 36 bin oldu.

Seramik ihracatı ABD'de yükselişte!

Türkiye, global krizde pazar kaybettiği ABD'de tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle tırmanışa geçti. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Kayan, "ABD, 5 basamak yükselerek 3'üncü oldu." dedi.

ABD'de 1'inci el konut satışları yüzde 6,8 arttı!

ABD'de 1. el konut satışları, nisan ayında yüzde 6,8 artışla beklentinin üzerinde gerçekleşti. ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 1. el konut satışları nisanda, önceki aya kıyasla yüzde 6,8 artarak 571 bine ulaştı.

Maslak Yapı ABD'de mağaza açmayı hedefliyor!

Dünyaca ünlü İtalyan tasarım markalarını Türkiye’ye taşıyan Maslak Yapı, lüks projelerin tercihi oldu. Türkiye üzerinden Rusya ve Azerbaycan’a da hizmet vermeye başlayan Maslak Yapı’nın hedefinde Londra’dan sonra ABD’de de mağaza açmak var.

ABD'de konut sektöründe rekor kırıldı!

ABD'de nisan ayı konut başlangıçları aylık yüzde 20,2 artışla son 24 yılın en yüksek artışını kaydetti - Veri, ayrıca Kasım 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı.

Adalı Ailesi ABD’de işleri büyütüyor Haberi

Adalı Ailesi ABD’de işleri büyütüyor

İnşaat, sanayi ve hizmet alanındaki faaliyetleri ile bilinen Adalı Holding, Adana’da açılan Sheraton Adana ile Türkiye’de turizm sektöründeki ilk yatırımını hayata geçirdi.


Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, otel yatırımının babasının hayali olduğunu belirtiyor. Adalı Ailesi bu anlamda daha önce bir hamle de yapmış ama başarılı olamamıştı. Adalılar, Adana’daki İncirlik Üssü’nün yakınlarında bulunan arazilerinde otel kurmak için 1982 yılında proje hazırlamıştı. Ancak üsse 400 metre mesafeye kadar olan alanda yapılaşmaya izin verilmemesi o dönem Adalı Ailesi’ni turizm yatırımından uzaklaştırmıştı.


Her ne kadar Türkiye’de ilk otelleri olsa da grubun turizm yatırımları daha önce ABD’de faaliyete geçmiş durumda. Aile ilk otelini geçen yıl ABD’de Kuzey Dakota’da açtı. Bu bölgede iki otel açma planları daha var. ABD’deki işin başında bir yıldır Serdal Adalı’nın...