14 / 05 / 2024

adam ay uygulaması nedir

adam ay uygulaması nedir

Hükümetten teminat mektuplarının kaldırılmasını isteyen inşaatçılar, götürü ve sabit bedel yerine "adam-ay" (Bir il için 1 ayda ihtiyaç duyulacak personel sayısı) uygulamasına geçilmesini istedi.

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Şekerpınar 2 mahallelerindeki 828 bin 300 metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Aydınlı Mah. ve Kocaeli ili, Çayırova ilçesi, Şekerpınar 2 Mahallesi'nde yer alan muhtelif parselleri kapsayan alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Arçelik Espresso makinelerinde ekim ayına özel indirim kampanyası

Arçelik'ten Espresso makinesi almak isteyenlere çok özel bir kampanya fırsatı sunuyor. Ekim ayına özel bu kampanya 16-31 Ekim 2023 tarihleri arasında geçerli olacak. Arçelik, uygulanan bu kampanya Oliz uygulamasına özel bir kampanyadır ve Stoklarla sınırlıdır. İşte seçili ürünün detayları...

Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt!

ABD enflasyon rakamları 12 ayın ardından ilk kez yükseldi. Fed'in para politikası altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın alalım mı, satalım mı? Altını bilen adam İslam Memiş'ten net yanıt.

Altına fısıldayan adam İslam Memiş'ten uyarı: Haziran ayında altın ve dolar etkilenebilir!

İslam Memiş, Haziran ayı için "gram altın" konusunda uyarıda bulundu ve dolar karşısındaki tüm varlıkların etkilenebileceğini söyledi.

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Gram altın tam 4 ay sonra bu kadar olacak! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak! Altını bilen adam İslam Memiş açıkladı

Altını bilen adam İslam Memiş, gram altının 4 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı.  Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak...

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!

Ocak ayında başlattıkları sabit fiyat uygulamasını sona erdiren zincir marketler tek tek fiyatlarını güncelliyor. Temel gıdadan, temizlik ürünlerine raflarda etiketler baştan aşağı değişti. Bazı marketler 95 bazıları ise 150 üründe fiyat artışına gitti.

Tuzla ve Çayırova'daki 828 bin metrekarelik alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Garanti BBVA'dan harcadığın kadar kazan kampanyası! Ocak ayını kaçırmayın! Üstelik şubeye gitmeye gerek kalmadan

Garanti BBVA 2023 Ocak ayına özel harika bir avantajla geliyor. Garanti BBVA uygulaması üzerinden, banka müşterisi olup şahsi kredi kartı başvurusu onaylanana 1000 TL harcamanıza 1000 TL bonus imkanı sunuyor.

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Şekerpınar'daki 828 bin metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Şekerden ayçiçek yağına! İndirim gelince kapış kapış alındı

Türkiye genelinde 1400'e yakın hizmet noktasında indirimli fiyat uygulamasına başlayan Tarım Kredi marketlerde hareketlilik var. Şekerden ayçiçek yağına kadar birçok üründe indirim var...

adam ay uygulaması nedir Haberi

adam ay uygulaması nedir

TÜRK Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TÜRKMMMB) Başkam Deinir İ inözü, ihalelerde teknik müşavirlik kuruluşlarından istenen teminat mektuplarının kaldırılmasını talep etti. İnözü, "Götürü veya sabit bedel yerine adam-ay (Bir iş için 1 ayda ihtiyaç duyulacak personel sayısı) ve birim fiyattı hizmet uygulamasına geçilmelidir" dedi. Teknik müşavirlik firmalarının sorumluluklarının yeniden düzenlenmesini de talep eden İnözü, "Teknik müşavirlik firmalarının müteahhitlerle ortaklaşa sorumlu tutulmaması, her kuruluşun sorumluluklarının vereceği hizmetle ilişkili orantılı ve sınırlı olmasının sağlanması gerekir" görüşünü iletti. İnşaat sektörünün taleplerini raporlaştıran İnözü, ekonomi yönetiminden şu taleplerde bulundu: 


RİSK SİGORTASI GELSİN 

"Yurtdışı teknik müşavirlik ve müteahhitlik sözleşmelerini, politik ve ticari risklere karşı. güvence altına alacak sigorta kurulmalıdır. Dünyadaki ekonomik kriz ve daralan pazarlar nedeniyle yerel ve uluslararası pazarlarda yabana firmaların rekabetçi fiyatlarla teklif vermesi...