05 / 05 / 2024

Adana Atatürk Köprüsü

Adana Atatürk Köprüsü

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin ‘Sonsuzluk’ temasıyla inşa edilip, "Atatürk" adının verilmesini önerdi.

Adana Atatürk Köprüsü, Kenan Evren Bulvarı'na bağlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Caddesini Kenan Evren Bulvarı'na bağlayacak önemli projesinde sona gelindi. Zihni Aldırmaz, tünelin tamamlandığını bu günlerde kaldırım, refüj ve asfalt çalışmalarına başlandığını söyledi.

Osmangazi Köprüsü dünya basınında!

Ünlü İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Osmangazi Köprüsü ve diğer yap işlet devret projeleri için devletin yaklaşık 150 milyar dolarlık gelir garantisi sağladığını, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte faturanın da kabardığını yazdı.

1915 Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu!

Son tabliye montajının gerçekleştirileceği 1915 Çanakkale Köprüsü, çevresinde yer alan ilçelerdeki ev fiyatlarını adeta uçurdu. Köprüye yakın bölgelerde bulunan ilçelerde en düşük konut fiyatı 275 bin Türk Lirası oldu.

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı 4 yılda tamamlanamadı!

Temeli 30 Mart 2016'da atılan fakat aradan geçen 4 senede sadece üçte biri tamamlanabilen Adana'daki Devlet Bahçeli Köprüsü için, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, destek beklediklerini belirtti...

Atatürk Kültür Merkezi 2020'nin sonunda açılacak!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Atatürk Kültür Merkezi'ni 2020 sonuna kadar tamamlıyoruz'' dedi.

Edirne Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, inşaatı süren Atatürk Kültür Merkezi'nin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti.

Atatürk Kültür Merkezi kısa sürede ihaleye çıkacak!

Mimar Melkan Gürsel, Murat Tabanlıoğlu ile birlikte Hayati Tabalıoğlu’nun mimarlık mirasını geleceğe taşıyor. Melkan Gürsel, Atatürk Kültür Merkezi’nin son durumu hakkında açıklamalar yaptı. 

Adana’da 3 köprü için şantiye kuruldu!

Adana’da Cevat Yurdagül Bulvarını Yüreğir’e bağlayan köprü, Koza Bulvarını Seyhan’a bağlayan köprü, Misis Köprüsünün aşağısına olmak üzere üç farklı köprünün inşaatı için şantiye kuruldu.

Atatürk Kültür Merkezi 2019'da bitirilecek!

Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk bakanı olan Mehmet Ersoy, Numan Kurtulmuş'tan görevi devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nin 2019'da tamamlanacağını söyledi.

İtalyanlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hisselerini satıyor!

Astaldi’nin, Türk ortağı IC İçtaş ile beraber 2012'de işletme hakkını aldığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33 hissesini devretmek üzere olduğu açıklandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nin yarısından çoğu yıkıldı!

Atatürk Kültür Merkezi’nin 67 günde yarısından çoğu yıkıldı.  Yıkım çalışmalarının son durumu ise havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesi imar planı değişikliği askıda!

Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Adana Atatürk Köprüsü Haberi

Adana Atatürk Köprüsü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2015’te yeni köprülerin temelini atacaklarını bildirmiş, Seyhan Nehri üzerinde 2 köprünün temelinin mart veya nisan ayı içerisinde atılacağını söylemişti. Sözlü, "Seyhan Nehri üzerinde Adana’nın ulaşımına hizmet edecek, kent estetiğine katkı koyacak mimaride yapılacak 2 köprünün temelini atacağız. Köprülerden geçecek herkesin, ’En doğru yerde yapılmış. ‘Yapanlardan Allah razı olsun’ diyecekleri eserler olacak" demişti.


Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Seyhan Nehri’ne yapılacak yeni köprülerin trafiğin de rahatlaması açısından beklentileri karşılayacak hizmet olacağını, bu müjdenin tüm Adanalıları heyecanlandırdığına inandığını söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü’ye, köprü yapımlarında bir öneri de sunan Sakarya, “Yapılacak köprüler Adana’nın özellikle ana arterlerdeki yoğunlaşan trafiğin rahatlaması açısından da önemli bir hizmet olacaktır. Bazı ülkeler, şehirler özellikle mimari yapılar açısından kent estetiğine kazandırılan yapılarıyla...