23 / 05 / 2024

Adana Barosu

Adana Barosu

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adalet Sarayı'nın işlevsizlik yönünden yetersiz oluşu, adalet hizmetlerinin bölünmüş-parçalanmış bir şekilmde sürürlmesi nedeniyle yeni adliye binasının gerekliliğini vurguladı

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Avukat Mehmet Uyar'a devremülk şirketine dava açma cezası!

Adana Barosu avukatlarından Mehmet Uyar, devremülk şirketinin müşteri portföyünü gizlice ele geçirip, müşterilerden vekaletname alarak şirket aleyhine dava açmakla suçlanıyor.

Kentsel dönüşümün odağında insan var!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası ve Adana Barosu'nun birlikte düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" konulu panelde Adana'daki kentsel dönüşüm enine boyuna irdelendi.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Adana'nın yeni Adliye Binası inşaatında sona gelindi!

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yapımı devam eden Yeni Adliye Binası ile projenin yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Adliye binalarında incelemede bulundu.

Adana yeni Adalet Sarayı'nın yüzde 90'ı tamam!

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yapımı devam eden Yeni Adliye Binası ile projenin yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Adliye binalarında incelemede bulundu.

Mersin-Adana-Hatay bölgesinde santral sayısı 35'i bulacak!

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri'nin avukatı İsmail Hakkı Atal, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu olarak milyonlarca insanın hayatını tehdit eden termik santrallere açtıkları davaların sürdüğünü belirtti.

Adana Barosu, yeni adliye binası için partilerden destek istedi!

Adana Barosu, dört ayrı binada hizmet veren adliyenin yeni binasının bir an önce temelinin atılması için meclisteki siyasi partilerin il teşkilatlarından destek amacıyla ziyarette bulundu...

Adana Barosu, yeni adliye binasını istiyor!

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adalet Sarayı'nın işlevsizlik yönünden yetersiz oluşu, adalet hizmetlerinin bölünmüş-parçalanmış bir şekilmde sürürlmesi nedeniyle yeni adliye binasının gerekliliğini vurguladı

Adana Deftardarlığı, kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor!

 Adana Defterdarlığı, ilk kez hazine arazisine kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor. Defterdarlık, yüzde 45 kar payı ile alacağı konutları satarak, hazineye gelir sağlamayı hedefliyor.  

Adana Emlak Müdürlüğü kat karşılığı inşaat ihalesi düzenliyor!

Adana Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Batı emlak Müdürlüğü; kat karşılığında inşaat yaptıracak. Seyhan ilçesi, Döşeme mahallesinde yapılacak işin alanı yaklaşık 1.773,00 metrekare.  

TOKİ Adana Seyhan Sarıhular'da kuralar bugün çekiliyor!

TOKİ Adana Seyhan Sarıhular Alt Gelir Grubu Projesinde kapsamında yer alan 4 adet konutın kuraları bugün çekiliyor. Konutların fiyatı 64 bin TL'den başlıyor

Adana Barosu Haberi

Adana Barosu


Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adalet Sarayı'nın işlevsizlik yönünden yetersiz oluşu, adalet hizmetlerinin bölünmüş-parçalanmış bir şekilmde sürürlmesi nedeniyle yeni adliye binasının gerekliliğini vurguladı. Av. Çıtırık, bölünmüş ve taşımalı yargı hizmetleri nedeniyle sadece avukatların değil, başta yurttaşlar, adliye çalışanları ve hakim -savcıların da olumsuz bir şekilde etkilenmekte olduğunu ifade etti. 


Diş Hekimleri Odası, Eczacı Odası ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni, Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Olcay ile birlikte ziyaret eden Av. Çıtırık, yeni Adliye binasının yerinin belirlenmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen temelinin atılamamasının üzüntüsünü dile getirdi. 

nin oluşturulması, dosyaların ortalıkta dağılmış bir şekilde bulunması, adliyelerin loş oluşu, tuvaletlerinin kullanışsızlığı ve daha sayılabilecek onlarca olumsuzluk bulunmaktadır. 


Komşu illere yeni adliye sarayları yapılırken Adana'ya dört...