06 / 05 / 2024

Adana Ceyhan tarım arazileri

Adana Ceyhan tarım arazileri

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı..

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Adana Ceyhan OSB'de 13 firmaya arsa tahsis edildi!

Adana Ceyhan'daki Organize Sanayi Bölgesi’nde (COSB) yatırım için arsa tahsis edilen firma sayısı 13 oldu. 

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Adana Ceyhan'da arsa karşılığı okul inşaatı ihalesi 9 Mart'ta!

Ceyhan Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Adana Ceyhan Çukurova Harası Mahallesi'nde arsa karşılığı okul inşaatı işi ihale ediliyor.. 

Adana Ceyhan'daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı..

Adana Ceyhan'da dönüşüm Bakanlar Kurulu onayı bekliyor!

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, verdiği röportajda bölgedeki 3 yıllık süreci değerlendirdi. Projeleri ve yatırımları anlattı.

Adana Ceyhan'daki müteahhitler sorunlarına çare arıyor!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde İnşaat ve müteahhitlik alanında faaliyet gösteren müteahhitler, sektörünün biran önce açılması konusunda sorunları Ceyhan Ticaret Odası Toplantı salonunda anlattılar.

Adana Ceyhan tarım arazileri Haberi

Adana Ceyhan tarım arazileri

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Varlı sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya sordu.

Varlı önergesinde "6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırlan Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hâzineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun geçtiğimiz yıllarda yürürlüğe girmiş ve uygulanmıştır." dedi.

"Anılan kanunun 12.maddesinin (12) bendinde;
“(12) Mülkiyeti Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğüne ait olan, hâlihazırda gerçek kişiler tarafından kullanılan Konya ili, Sarayönü ilçesi, Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü ile Adana ili, Ceyhan ilçesi, Çukurova Tarım İşletmesi Müdürlüğü uhdesinde bulunan ve işletme bütünlüğünü bozmayan arazilerin kullanıcıları tarafından; bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde adı geçen Genel Müdürlüğe...