03 / 05 / 2024

Adana Elmacık Göleti

Adana Elmacık Göleti

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra önemli açıklamalar yaptı. Bu depremin beklendiğini dile getiren Naci Görür, Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

M Can Çınar İnşaat Taşımacılık Gıda İletişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Can Çınar İnşaat Taşımacılık Gıda İletişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmetcan Çınar tarafından kuruldu.

Osmangazi Dağyenice Göleti’nin çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Dağyenice Göleti’nin Doğancı Mahallesi sınırları içerisindeki kaçak prefabrik yapıları yıktı.

Salda Göleti'nin inşaatı durdu!

Üç yıl önce yapımına başlanan, ancak Salda Gölü için büyük bir tehdit oluşturacağı belirlenen Salda Göleti'nin inşaatı durduruldu.

Manisa Sarma Göleti projesinde inşaat devam ediyor!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından inşaatına mart ayında başlanan Manisa Sarma Göleti Projesi büyük bir hızla ilerliyor.

Bursa Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gümüşpınar bölgesinde hayata geçireceği Orhaneli Göleti'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de katıldı.

Bursa Ericek Göleti turizme kazandırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu’da bulunan Ericek Göleti’ni çevresiyle birlikte dönüştürerek aktif bir turizm merkezi haline getirmeye hazırlanıyor.

Niğde Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Eminlik Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Merkez Elmalı Köyü'ne sulama göleti yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana'daki Elmacık Göleti'nin inşaatı meclis gündeminde!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Bulanık Göleti TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı bir köydeki göletle ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Gebze Denizli Göleti'nin gövdesi yükseltilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kullandığı Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladı.

Bursa Gököz Göleti imara mı açılıyor?

Gököz Göleti ve çevresi, Bursaspor’a sürekli gelir sağlayacak tesislerin yapımı için imara açılacak.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, turizme açılarak bölgenin kar elde edebilmesi için pek çok aktivitenin yapılabileceği alan olarak inşa edileceğini belirtti.

Adana Elmacık Göleti Haberi

Adana Elmacık Göleti


CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan Elmacık Göleti'nin yapımının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Türkmen önergesinde, Adana ili Aladağ ilçesinin özellikle Kökez ve Soğukoluk Mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallelerinin tarımsal sulama amaçlı kullanacakları Elmacık Gölet'inin yapılmaması nedeniyle üretici ve çiftçilerin tarla ve bahçelerini sulayamamaktan şikayet ettiğini dile getirdi.


Türkmen'in soruları


1. Aladağ ilçesi ve köyleri için önem arz eden Elmacık Gölet'i ile ilgili yürüten bir çalışma var mıdır? Gölet hakkındaki planlamanız nedir?


2. Yöre halkı, üretici ve çiftçi için önem arz eden Elmacık Gölet'inin ne zaman tamamlanacağı ve bölge halkının hizmetine sokulacağı konusunda bir tarih verebilir...