29 / 04 / 2024

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra önemli açıklamalar yaptı. Bu depremin beklendiğini dile getiren Naci Görür, Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.



Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla Richter ölçeğine göre 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremler, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer verilen detaylara göre; deprem saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde yaşandı. Çevre şehirlerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte gerçekleşti. 

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da art arda yaşanan depremlerden sonra  Adana  ve Kıbrıs ile Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan'a da dikkat çekti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğine değinerek, bu uyarılarının bölgedeki stres transferine dayandığını söyledi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında "Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer sebeplerle dikkatli olmalıyız" ifadelerini de kullandı.

Peki Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada neler dedi? İşte Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Hatay'da art arda yaşanan depremlerden sonra yaptığı o açıklamalar... 
 


Geri Dön