14 / 05 / 2024

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra önemli açıklamalar yaptı. Bu depremin beklendiğini dile getiren Naci Görür, Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.



Peki Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada neler dedi? İşte Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Hatay'da art arda yaşanan depremlerden sonra yaptığı o açıklamalar... 

Naci Görür uyarısını yineledi: Adana ve Kıbrıs’a dikkat!

Naci Görür açıklamasında "Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu." diyerek, Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da beklediklerini söyledi. 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında kendisinin, Celal Şengör ve yerbilimci arkadaşların duyurduğunu söyleyerek, "Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir." dedi. Bu uyarıların bölgedeki stres transferine dayandığını söyleyen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, "Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında fayda var, sevgiyle". dedi.

İstanbul'da depremin eli kulağında! Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak?

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!


Geri Dön