28 / 07 / 2024

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı şu günlerde Hatay gibi bölgelerden ‘yok pahasına’ arsaları almak isteyenlerin olduğu şeklinde şikayetler arttı. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türkiye’yi derinden sarsan depremlerden sonra bir yanda eşsiz bir dayanışma ve yardımlaşma örneği yaşanırken diğer yanda fırsatçılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Malatya, Adıyaman ve Hatay’ın köylerine giderek hayvanlarına bakamayacak durumdaki besicilerin hayvanlarını yok pahasına almak isteyen fırsatçı tüccarların ardından şimdi de emlak fırsatçılarından şikayetler gelmeye başladı. Bölgenin 3-4 ay sonrasında yeniden inşasına başlanması planlanırken, bazı fırsatçıların özellikle kamulaştırma öncesinde arsa gibi gayrimenkulleri ‘yok pahasına’ almak istediği bildirildi.

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!

“Gölcük depreminde de ortaya çıktılar”

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, travma sürecinde sağlıklı karar verilmesinin zor olduğuna değinerek, bu dönemde özellikle gayrimenkul alım-satım kararı verilmemesi uyarısı da yapıyor. Depremin yarattığı psikolojik etkiden dolayı insanların ortamdan uzaklaşmak isteyerek mülklerini elden çıkarabildiğini dile getiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, bu noktada da fırsatçıların devreye girip çok ucuz fiyatlar verdiğini söyledi.

Açıklamasında “Bunun örneklerini Gölcük depremi sonrasında Avcılar’da, Kadıköy’de, Tuzla’da yaşadık. Mülkler ‘yok pahasına’ satıldı” diyen Hakan Akdoğan, şu anda bölgede münferit yaşanan bu durumun zamanla büyük alım gruplarına dönüşebileceği uyarısı da yaptı. Yaşanan afetler sonrasında insanların panikle hareket ettiği için bu dönemlerde fırsatçıların ortaya çıktığını dile getiren Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran da gayrimenkulleri değerinin çok altında fiyatlarla almaya çalışan grupların olacağını belirtti.

Mert Başaran, bölgeden “mülkümü satmalı mıyım” tarzında telefonlar aldığını söyleyerek, bu dönemlerde önce dedikodu çıkarıldığını, sonra fırsatçıların bu mülkleri çok ucuza aldığını söyledi. Aradan 6 ay, 1 yıl geçince de ucuza kapattıkları bu evleri, mülkleri çok ciddi paralara sattıklarını söyleyen Mert Başaran, 1999 Marmara depremi sonrasında benzer durumun Avcılar, Yeşilköy gibi bölgelerde yaşandığını da kaydetti. Yaraların sarılmasıyla bölgede konut talebinin artacağını ifade eden Başaran yeniden inşa ile beraber birçok yerin kamulaştırılacağını dolayısıyla bölge insanının mülkünü fırsatçılara kaptırmaması gerektiğini söyledi.


Geri Dön