29 / 07 / 2024

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı şu günlerde Hatay gibi bölgelerden ‘yok pahasına’ arsaları almak isteyenlerin olduğu şeklinde şikayetler arttı. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Dünya'dan Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, bu dönemde mülk satışı kararı vermenin doğru olmayacağını belirten Hakan Akdoğan, “Böyle dönemlerde bekleyip sağlıklı bir analiz yaptıktan sonra alım-satım kararı vermek en doğrusu” diye konuştu.

“Fırsatçılık önce kiralıklarda başladı”

Yaptığı açıklamada bölgeden ilk etapta kiralık konutlar konusunda çok şikayetler gelmeye başladığını dile getiren Hakan Akdoğan, özellikle Mersin, Antalya gibi civar illerde kiraların 2-3 kat arttığını söyledi. 

“Karar vermek için 1-2 ay beklenmeli”

Türkiye Psikiyatri Derneği Bilişsel Davranışçı Terapi Çalışma Grubu Koordinatörü Psikiyatrist Doç. Dr. Çağdaş Öykü Meriç de yaptığı açıklamada depremin büyük acılara neden olduğunu belirterek, kaçınılmaz bir şekilde ruhsal travmalar ve yaraların da bu afete eşlik ettiğini söyleyerek, bu büyük zorluk ve acıların ruhsal etkilerinin de maalesef kötü niyetli kişiler için fırsatlar, deprem mağdurları içinse riskler barındırdığını söyledi.

Emlak fırsatçıları deprem dinlemedi!

Türkiye Psikiyatri Derneği Bilişsel Davranışçı Terapi Çalışma Grubu Koordinatörü Psikiyatrist Doç. Dr. Çağdaş Öykü Meriç açıklamasında bu uzak durma çabası sebebiyle uzun seneler boyunca emek vererek elde ettikleri ya da sahip oldukları işyerleri, arazileri, makinelerini elden çıkarma, kurtulma isteği hissetmelerinin ruhsal travmanın beklenen etkileri arasında yer aldığını söyleyerek, öncelikle yapılması gerekenin travmanın böyle etkilerinin olabileceğinin farkında olmak olduğunu kaydetti. 

Türkiye Psikiyatri Derneği Bilişsel Davranışçı Terapi Çalışma Grubu Koordinatörü Psikiyatrist Doç. Dr. Çağdaş Öykü Meriç özellikle ilk 1-2 ay, eğer ruhsal rahatsızlık belirtileri devam ediyorsa toparlanana kadar ciddi kararları ertelemenin yararlı olacağını kaydetti.

“Topraklarınızı mülkünüzü satmayın”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaşanılan büyük felaket nedeniyle şartların zorlaştığını dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, geçici olarak memleketinden ayrılmak zorunda kalan hemşerilerinin dönmeleri için uygun şartları sağlamanın boynunun borcu olduğunu söyleyerek, "Topraklarınızı, malınızı, mülkünüzü satmayın." dedi.

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

TOKİ deprem bölgesine konut yapacak! Tam 199 bin 739 konutun il il listeleri

Deprem bölgesinde istihdam adımı! 1200 kişiyi kapsıyor! 


Geri Dön