29 / 04 / 2024

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 



SMS yolu ile bilgilendirilen vapıldığı bildirilen deprem yardımları konusunda tüm detaylar belirlenmiş durumda. AFAD deprem yardımı sorgulaması ve deprem yardımı ödemelerinin yapılıp yapılmadığına ilişkin detaylar resmi olarak açıklandı. Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen yıkıcı depremde hasar gören ev sahibi ve kiracılar için büyük öneme sahip olan deprem yardımları için son dakika açıklamalarını paylaştık. 

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD deprem yardımı açıklamaları

Konutları hasar görmüş olan vatandaşlar için AFAD tarafından yapılacak olan yardımda tutar 10 bin TL olarak belirlenmişti. Hane başı destek ödemeleri olarak adlandırılan ödemelerin yapılmaya başlandı. 15 Şubat 2023 tarihinde başlanan ödemelerin yatıp yatmadığı depremzedeler tarafından merak edilmekte.

Büyük oranda yapıların ve pek çok insanın zarar gördüğü, can kaybının yaşandığı deprem sonrasında bölgeye tüm yurttan destek verilmeye devam ederken; AFAD gibi pek çok kurum ve kuruluş maddi destek anlamında da faaliyete geçmiş durumda. Hane başı destek ödemeleri olarak belirlenen 10.000 TL tutarındaki destekler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Vatandaşlık Genel Müdürlüğü ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü süreçte iş birliği yapmaları ile hasarı tespit edilmiş olan ikametgah verileri ile verilmeye başlandı. Bu kapsamda ikametgah verileri ile destek ödemesi yapılması gereken vatandaşlar tespit edilmekte. 

 


Geri Dön