04 / 07 / 2024

adana hava kirliliği varmı

adana hava kirliliği varmı

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Bölge Temsilcisi Kenan Doğan, Adana’nın son yıllarda çevresel açıdan birçok olumsuzlukla karşı karşıya bırakıldığını, özellikle kış aylarında yoğun bir hava kirliliğine maruz kaldığını söyledi...

Hatay, Osmaniye ve Adana'da 10 bin 840 afet konutunun kurası bu ay çekiliyor! İşte il il kura tarihleri!

Hatay, Osmaniye ve Adana'da depremzedeler için inşa edilen 10 bin 840 afet konutunun kurası bu ay içinde çekiliyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Adana projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Seyhan'a tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Adana 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Merakla beklenen projeyle Seyhan ilçesine 580 konutluk yeni proje geliyor.

Adana'da depremzedeler için kurulan 514 konteynerde yaşam başladı!

Adana'nın Çukurova ilçesinde kurulan, içinde lavabo, duş, mutfak, buzdolabı, ocak ve termosifonun yer aldığı 514 konteynerde yaşam başladı...

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!

Adana'da depremzedeler için konut inşaatları devam ediyor!

Adana'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından depremzedeler için başlatılan konutların inşası devam ediyor.

1993 yılı ve sonrası için Türk Hava Yollarından personel alımı! KPSS şartı istenmiyor!

Türk Hava Yolları, iş arayanlar için sevindirici bir haber duyurdu. İş arayanlar, THY bünyesinde çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanına sahip olacak. Tüm detaylar haberimizde...

TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek! 7-13 Ocak Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak!

TOKİ sosyal konut projesinin kura çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek. Bu kapsamda Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak. İşte detaylar...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Adana Sarıçam için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Sarıçam ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Adana Sarıçam için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Adana İncirlik'te iş yapamayan mağazaların yüzde 80'i satılık!

Adana'da İncirlik Hava Üssü‘nün yer aldığı İncirlik Mahallesi'nde yabancı askerlere eşya satan esnaf, ABD'nin güvenlik yasakları nedeniyle iş yapamıyor. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

adana hava kirliliği varmı Haberi

adana hava kirliliği varmı


Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Bölge Temsilcisi Kenan Doğan, hava kirliğini önleyici tedbirlerin biran önce yaşama geçirilmesi gerektiğini söyledi. 


Doğan, Adana’nın son yıllarda çevresel açıdan birçok olumsuzlukla karşı karşıya bırakıldığını, özellikle kış aylarında yoğun bir hava kirliliğine maruz kaldığını söyledi. Kenan Doğan, “Günümüzde hava kirliliği Adana’nın üzerine adeta bir kâbus gibi çökmektedir. Özellikle akşam saatlerinde sokağa çıkan insanların gözlerinde, boğazında yanma oluşmakta ve nefes almakta zorlanmaktadır. İzleme ve denetim yetkisine sahip kurum ve kuruluşlar biran önce bu kirliliğe çözüm bulmalıdır.” diye konuştu.


ARAÇ EMİSYON DENETİMLERİ ARTTIRILMALI

Şehrin genel çevresel sorunları ve hava kirliliğini sık sık gündeme getirerek, çözüm arayışları içerisinde oldukları belirten Doğan, özellikle Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Vakıflarının dağıttığı yanma verimi düşük, kükürt oranı yüksek kömürlerin hava kirliliğine neden olan önemli...