05 / 05 / 2024

adana hava üssü

adana hava üssü

Adana'daki İncirlik Hava Üssü restorasyon planlaması kapsamında taksiyolu, uçak park sahası ve yüksek voltaj kabloları yenilenecek...

Türk Hava Yolları  deprem bölgesinden İstanbul'a olan uçuşları 100 TL'ye sabitledi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi salladı. Türk Hava Yolları Basın Danışmanı Yahya Üstün, 13 Şubat'a kadar Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a 100 TL olarak sabitleneceğini duyurdu.

Adana İncirlik'te iş yapamayan mağazaların yüzde 80'i satılık!

Adana'da İncirlik Hava Üssü‘nün yer aldığı İncirlik Mahallesi'nde yabancı askerlere eşya satan esnaf, ABD'nin güvenlik yasakları nedeniyle iş yapamıyor. 

Kırgızistan'daki Rus hava üssünün arazi kira bedeli artırıldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un, ülkedeki Rus hava üssünün arazi kira bedelinin artırılmasını, pistin yenilenmesini ve insansız hava araçları (İHA) yerleştirilmesini öngören protokolü onayladığı belirtildi.

Libya El-Hadim Hava Üssü'nde yabancı askerler için konut inşa edildi!

Yarbay Muhammed Kununu, Libya'nın doğusunda El-Merc kentinin güneyinde bulunan El-Hadim Hava Üssü'nde BAE işgali olduğunu ve burada yabancı askerler için konut inşa edildiğini dile getirdi... 

Türk Hava Kurumu 7 ildeki gayrimenkullerini satıyor!

Türk Hava Kurumu; Eskişehir, Adana, Muş, Bursa, Yalova, İzmit ve Denizli'de bulunun gayrimenkullerini satışa çıkardı. İhale ilanı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

Adana'da girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak!

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında bölgede girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak.

Adana Türk Hava Kurumu Binası yıkılıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan Türk Hava Kurumu (THK) binasını yıkıyor.

Akıncı Üssü'nün adı değiştirildi!

15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olan Ankara’da Kazan İlçesi sınırlarındaki 'Akıncı' 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın adı, Hava Kuvvetleri tarafından değiştirildi. Üs, 'meydan komutanlığı' seviyesine düşürülürken Akıncı adının yerini 1995’e kadar kullanılan 'Mürted' aldı.

ABD Nellis Hava Üssü'ne yeni okul!

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü, ABD'deki en son okulunu Las Vegas'taki Nellis Hava Üssü'ne açtı.

Adana Sarıçam'da 2 katlı evlere ruhsat izni çıktı!

Adana'da merkez ilçesi Sarıçam'da Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İncirlik Üssü çevresindeki mahallelerde, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' adı verilen yükseklikle ilgili engele takılan binalara ruhsat izni çıktığını söyledi.

Adana Türk Hava Kurumu eski binasını kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, makine ikbal, teçhizat, asfalt ve bazı kamulaştırmalar yapması için Başkan Hüseyin Sözlü'ye 100 milyon lira borçlanma yetkisi verdi.

Adana 30 milyar dolarlık yatırımla enerji üssü olacak!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

adana hava üssü Haberi

adana hava üssü
Milli Savunma Bakanlığı, Adana'daki İncirlik Hava Üssü için restorasyon çalışmalarına başladı. Havaalanı mevcut taksiyolu, uçak park sahası ve yüksek voltaj kabloları yenilenecek. Uçak sığınağı içi,önü ve apronunda da inşaat işleri olacağı belirtildi. 12 kilometre otoyol yapılacağıda çalışmalar arasında. Masraf tahmini hazırlandıktan sonra son detaylar ortaya çıkacak. Sorumluluğu İnşaat Emlak ve NATO Güvenlik Yatırımları Dairesi Başkanlığı'nda olan proje masraf tahminin sonrasında ihaleye çıkacak. İhale dökümanlarının iki ay içerisinde hazırlanması bekleniyor....