07 / 05 / 2024

Adana Havalimanı Meclis gündemi

Adana Havalimanı Meclis gündemi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana kamuoyunun yakından takip ettiği Adana Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili net bilgi verilmesini istedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili flaş bir konuyu Meclis'te gündeme getirdi. İşte o açıklama... 

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

İstanbul Havalimanı'nın kira bedeli Meclis gündeminde! 

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından İstanbul Havalimanı'na ilişkin soru önergesi verdi. İşte Aykut Erdoğdu'nun konuyla ilgili soruları...

Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunları Meclis'te gündeme getirdi.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Suat Sarı'dan İstanbul Havalimanı Metrosu açıklaması!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın İstanbul’da yeni havalimanı için inşa ettiği metro hatlarının yaklaşık 1.5 milyar dolarlık israfa neden olduğunu ileri sürdü. 

BN Hotel Thermal Mersin'de açıldı!

BN Hotel Thermal Mersin'in İçmeler bölgesinde hizmete açıldı.  Otel Adana Havalimanı'na 45 dakika mesafede bulunuyor. 

Atatürk Havalimanı'ndaki sahra hastanesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

Atatürk Havalimanı'nda yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine ilişkin çeşitli hususların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pistin yapımı mecliste!

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pistin yapım süreci meclis gündemine taşındı. CHP'li Emecan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Havalimanı Meclis gündemi Haberi

Adana Havalimanı Meclis gündemi

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana kamuoyunun yakından takip ettiği Adana Havalimanı'nın geleceğiyle ilgili net bilgi verilmesini istedi. 

ADANADA ENDİŞE HAKİM 

Tarsus'ta 3 yıl önce 'Yap-İşlet-Devret'modeliyle temeli atılan, sonra Temmuz 20l6'da yeni bir ihale ile devlet kaynaklarıyla inşaatına devam edileceği açıklanan Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi, Adana Havalimanı'nm kapatılacağı iddialarını da beraberinde getirdi. Bu iddialara ise bugüne kadar siyasi iktidar temsilcileri ve devlet bürokrasisi açık bir cevap vermedi. Adana'da bu konuda derin endişe devam ediyor. 

KARAKAYA, DHMİ YÖNETİMİNE SORDU

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nda bu 'endişenin giderilmesini istedi. Bütçesi üzerinde görüşmelerin yapıldığı Devlet Hava Meydanları İşletmelerinin (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak'ın da hazır...