30 / 04 / 2024

Adana kent sorunları sempozyumu

Adana kent sorunları sempozyumu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Adan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2223 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği '5. Kent Sorunları Sempozyumu'nun ön hazırlığını oluşturan 'Adana Kent Forumu' düzenledi.

Zeki Kıvanç'tan Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi!

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi Kurul üyeleri ile Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi için Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ı ziyaret etti.

Adana Kent Sorunları Sempozyumu 2015'te düzenlenecek!

Adana Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), tarafından yapılan "Adana Kent Sorunları Sempozyumu"nun üçüncüsünü 22 ile 23 Mayıs 2015 tarihinde düzenleyecek.

Adana kent sorunları sempozyumuna hazırlanıyor!

Sempozyum Düzenleme Kurulu adına, TMMOB Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, konuya ilişkin bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyetimde yapacakları basın toplantısıyla sempozyum hakkında bilgi verileceğini bildirdi.

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak!

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu, düzenlenecek 3. Kocaeli Kent Sempozyumu’na hazırlanıyor. 3. Kocaeli Kent Sempozyumunda kent sorunları tartışılacak.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

İnşaat sektörünün sorunları Adana'da konuşuldu!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yöneticileri, düzenledikleri toplantıda inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

Adana Kent Meydanı'nda inşaatlar tamamlanıyor!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından başlatılan Adana Kent Meydanı projesinde inşaatlar tamamlanıyor. 41 bin 892 metrekare alan üzerinde kurulan proje 7 etaptan meydana geliyor.

Adana Kent Meydanı'nda inşaat devam ediyor!

Seyhan Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri yapımı devam eden “Adana Kent Meydanı”nda incelemelerde bulundu.

İzmir'de tüm kent sorunları çözülecek!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve birlik başkanlarıyla bir araya geldi.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Adana Kent Meydanı Projesi’nde yıkımların yüzde 70'i tamamlandı!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Kent Meydanı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelendirilen proje kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandı.

Adana Sanayi Kent'e ilk etapta 241 milyon liralık yatırım!

Adana'da OSB çalışanların barınmasına dönük "sanayi kent" kurulacak. Adana Sanayi Kent uygun ödeme koşullarıyla satılacak.

Soner Çetin: Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz!

Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bir grup vatandaşlar bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz" dedi.

Adana Ceyhan'daki müteahhitler sorunlarına çare arıyor!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde İnşaat ve müteahhitlik alanında faaliyet gösteren müteahhitler, sektörünün biran önce açılması konusunda sorunları Ceyhan Ticaret Odası Toplantı salonunda anlattılar.

Adana'da 25 bin kişilik konteyner kent kuruldu!

Adana'nın Sarıçam ilçesinde Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 25 bin kişilik konteyner kent kuruldu. Adana Valisi Demirtaş, konteyner kentin kısa süre için tamamlanacağını söyledi.

Adana kent sorunları sempozyumu Haberi

Adana kent sorunları sempozyumu

Geniş katılımla gerçekleştirilen TMMOB Adana Kent Forumu'nda Adana'nın içler acısı durumunu gözler önüne serildi ve yanlış arazi kullanım politikaları, cumhuriyet tarihine eşdeğer kaçak yapılaşma ve imar atlarıyla da beslenen süreç sonunda , sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir kentsel çevrelerin oluşturulmadığına dikkat çekildi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu'nun 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği '3. Kent Sorunları Sempozyumu'nun ön hazırlığını oluşturan 'Adana Kent Forumu'nda konuşan İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, "Bugün içinde yaşadığımız kentlerin mekansal ve çevresel bağlamda, niteliksiz yapılaşmasının, sağlıksız büyümesinin ardında; piyasa güçlerinin kent ölçeğinde tek egemen olduğu siyasal zeminin yaratılması ve sadece arazi rantına endekslenmiş, bu ranta sahip olacak çokuluslu şirketlerin kendi çıkarları doğrultusunda geliştirerek kontrol ettikleri bir kent ekonomisi anlayışı bulunmaktadır"...