18 / 05 / 2024

Adana kimya vadisi

Adana kimya vadisi

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında bölgede girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak.

Reysaş GYO  Adana'daki deposunu 420 bin TL'ye kiraya verdi!

Reysaş GYO, Adana İli Sarıçam İlçesi Suluca Mahallesi 622 Ada 4 Parsel üzerindeki 18 bin 199 metrekarelik arsa üzerinde bulunan 9 bin 954 metrekare deposunun 3 bin 600 metrekarelik depolama alanını "Altın Ateş Kimya A.Ş."ye 420 bin TL'ye kiraya verdi.

Adana'da girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak!

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında bölgede girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak.

Cendere Vadisi'nden sanayi tesisleri kaldırılıyor!

Osmanlı döneminde eğlence ve dinlencenin merkezi, 1950'lerde ise ağır ve kimya sanayinin beşiği olan Kağıthane'deki Cendere Vadisi, eski günlerine kavuşuyor. Cendere Vadisi'nde sanayi bölgeleri kaldırılıyor..

Adana, sektörel çeşitlilikle büyüyor!

Adana'da ekonominin bel kemiğini tarımın yanı sıra tekstil, kimya, enerji ve plastik sektörlerindeki gelişmeler oluşturuyor. Büyük yatırımlara da ev sahipliği yapan kent, teşvikte 2'nci Bölge'de olmanın dezavantajının avantaja dönüştürüyor...

BASF Adana'da yeni fabrikasında toz ve beton katkı maddeleri üretecek!

Dünyanın önemli kimya şirketlerinden BASF'nin Yapı Kimyasalları Bölümü, Adana'da faaliyete geçen yeni fabrikasında toz ve beton katkı maddeleri üretecek. BASF, Adana'da yeni bir yapı kimyasalları üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Çatalca'da 'sağlık vadisi' kurulacak!

Sağlık vadisi, Çatalca'ya kuruluyor eylem planı Boğaziçi'nde belirlenecek 

Toskana Vadisi'nin spor kulübünü Essporto işletecek

Toskana Vadisi'nin yaşam ve spor kulübü Dolce Vita Club'u, Essporto işletecek

Adana Büyükşehir Belediyesi, köprü inşaatı yaptıracak

Adana Büyükşehir Belediyesi DSİ sulama kanalı üzerine imar planına uygun köprü inşaatı yaptıracak

TOKİ Adana Yüreğir'de konut seçimleri bugün başlıyor!

TOKİ'nin Adana Yüreğir Konutları'nda konut seçim dönemi başlıyor

Toskana Vadisi'nde 348 bin dolara!

Toskana Vadisi'nde fiyatlar 348 bin dolarla 2 milyon 350 bin dolar arasında değişiyor

Aytaç Durak: Adana'da kaçak yapılar iç içe!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, "Çarpık kentleşme her ülkenin ortak sorunu" dedi

Adana'daki HES inşaatları bölge halkının dikkatini çekiyor!

Adana'daki HES inşaatları nedeniyle kayaların patlatılması işlemi sürerken, köylüler her gün patlatılan kayalıkları izliyor

TOKİ Adana Seyhan Sarıhular'da 62 bin TL'ye! Satışta!

Toplu Konut İdaresi Adana Sarıhular'da Alt Gelir Grubu kapsamında 5 adet konutu bugün satışa çıkarıyor

Adana kimya vadisi Haberi

Adana kimya vadisi

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında Adana'da "Girişimcilik Merkezi" ve "Kimya Vadisi" kurulması için imzalar atıldı.

ÇKA desteğiyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından yürütülecek cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamındaki projelerin kent ekonomisine ivme kazandırması planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konu ile ilgil açıklamalarda bulunan ÇKA Genel Sekreteri Altunsu, "Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Kimya Vadisi projesi ülkemizde alanında kurulacak ilk Ar-Ge merkezidir. Girişimcilik Merkezi Projesi ise Adana'nın cazibe merkezi programı kapsamında desteklenen ilk projesidir. Girişimcilik Merkezi, Türkiye’de ilk dijital ve film endüstrisini içerisinde bulunduran merkez olacaktır” dedi.

Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi Kimya Vadisi projesi için 5 milyon liralık bütçe ayrıldı. Bütçenin yüzde 75'i, Girişimcilik Merkezi projesinin 3,5 milyon liralık bütçesinin tamamı...