04 / 05 / 2024

adana kozan çarşısı

adana kozan çarşısı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan. Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı olarak bilinen alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana'ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi.

Adana Kozan Çarşısı yenilenecek!

Sinanpaşa'daki kentsel dönüşüm mezbeliliğine sırtını dönen Yüreğir Belediye Başkanı Kozan Çarşısı'nı kurtarmaya soyunuyor.

Adana Yüreğir'de konutların yüzde 80'ninden fazlası ruhsatsız!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu Yüreğir'deki konutların yüzde 80'ninden fazlası deprem yönetmenliğine uygun olmayan ve ruhsatsız yapılardan oluşan konut olduğunu belirtti.

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Adana Kozan Çarşısı modern pazar olacak!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan. Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı olarak bilinen alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana'ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi.

Adana Kozan Çarşısı yenilenecek!

Sinanpaşa'daki kentsel dönüşüm mezbeliliğine sırtını dönen Yüreğir Belediye Başkanı Kozan Çarşısı'nı kurtarmaya soyunuyor.

Yüreğir Kozan Çarşısı dönüşümünde konut sayısı artırıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı dönüşümünde 192 olan konut sayısını yaklaşık 5 kat artırıp 916’ya çıkaracak. Belediye 800 iş yerine karşılık sadece 140 iş yeri açacak.

Adana Yüreğir'deki dönüşümde Kozan Çarşısı yenilenecek mi?

Adana’da Yüreğir İlçesi’nde kent meydanı olarak planlanan projenin bulunduğu alanda faaliyet gösteren esnaf, yetkililerden çarşılarının ne olacağına dair açıklama yapmasını istedi.

Yüreğir Sanayi ve Kozan Çarşısı dönüşüm planı onaylandı!

Seyhan Belediyesi’nden sonra Yüreğir Belediyesi'nin de kentsel dönüşüp projesi ile 'Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı' olarak bilinen alanın çehresi değişiyor.

Kumkapı Balıkçılar Çarşısı yeniden inşa edilecek!

Avrasya Tüp Geçidi projesinin bağlantı yolları üzerinde bulunduğu için geçtiğimiz yıl yıkılan ve Kumkapı olarak bilinen “Yenikapı Balıkçılar Çarşısı" yeniden inşa edilecek.

Kayseri Yeraltı Çarşısı'nda 10 yıllığına kiralık 62 dükkan!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yeraltı Çarşısı içerisindeki 62 adet dükkanı 10 yıllığına kiraya verecek. Dükkanların 10 yıllık kira bedeli 9 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Tarsus Siptilli Çarşısı'nın çehresi değiştiriliyor!

Tarsus Belediyesi bir süre önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı tarihi Siptilli Çarşısı'nın çehresini değiştiriyor.

Balıkesir Sındırgı'da Osmanlı Çarşısı’nın üstü kapatılıyor!

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi, 10 bine yakın antik eserlerin sergilendiği Osmanlı Çarşısı’nın üstünü kapatıyor Sındırgı Belediyesi, Osmanlı Çarşısı’nın üstünü branda ile kapatıyor.

Tarsus Belediyesi Vakıflar Çarşısı'nı kiraladı!

Tarsus'ta Reşadiye mahallesinde mülkiyeti Adana Vakıflar Bölge müdürlüğüne ait olan Üçgen Çarşı olarak bilinen "Vakıflar Çarşısı" 18 adet asma katlı dükkan Tarsus Belediyesi tarafından kiralandı.

İzmir Halkapınar ve Gıda Çarşısı rahatlıyor!

Yenişehir Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi arasındaki trafik yükünü hafifletmek için köprü inşa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çarşı ile Şehitler Caddesi bağlantısını rahatlatıyor.

Akşehir Arasta Çarşısı'nın restorasyon ihalesi 17 Aralık'ta!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Türkiye'nin sayılı arastalarından biri olan Konya'nın Akşehir ilçesindeki Tarihi Arasta Çarşısı'nın restorasyon ihalesi tarihinin 17 Aralık 2015 Perşembe günü yapılacağını söyledi.

adana kozan çarşısı Haberi

adana kozan çarşısı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan. Sanayi Çarşısı ve Kozan Çarşısı olarak bilinen alan üzerinde bulunan binaların eski ve Adana'ya yakışmayan bir görüntü sergilediğini söyledi. Çelikcan, "Burada bulunan vatandaşlar da bu durumdan rahatsızlar ve şikayetçiler. Alan içerisinde 192 adet konut. 800 adet iş yeri bulunmakta iken, proje sonrası 916 adet konut, 338 ofis ve 220 adet ofis binaları, altında mağaza 140 adet konut altı iş yeri planlamaktadır" dedi. 


Çelikcan, "Biz bu projeyle burada planlı ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Dönüşüm alanı içerisinde Adana kent meysedat dam da yapılacak. 30 dönüm alan üzerine memıu kurulacak olan kent meydanında birçok etkinlik yapılabilecek şekilde bir alan oluşturacağız. Ulaşımı dolayısıyla tüm Adana'ya hizmet edecek ve Tarihi Taşköprü ile de bir bütünlük sağlayacak kent meydanı...