04 / 05 / 2024

adana kozan su sorunu

adana kozan su sorunu

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Adana'nın Kozan ilçesinde yıllardır el atılmayan sıkıntıları tek tek çözdüklerini, ilçedeki su sorununa el attıklarını belirtti.

Son Dakika! Adana'da korkutan deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Kozan ilçesinde deprem oldu. İşte Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Faturalardan sıtkı sıyrılanlar dikkat! Muhteşem kampanyayı belediye başkanı duyurdu

Vatandaşlarını enflasyona karşı korumak isteyen devlet yetkililerinden yapılan açıklamalar heyecanla takip ediliyor. Adana'da su faturalarında gelen yüksek tutarlardan dolayı su faturalarına yüzde 50 indirim uygulanacak.

DSİ Adana'da gayrimenkul satıyor! İhalesi 5 Temmuz'da!

Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yer alan iki adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte 5 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale detayları...

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana'ya sanayi sitesi inşa edilecek! 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında, Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde sanayi sitesi inşa edilecek. 

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 5 tutuklama!

Adana'da suç örgütü kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturmasında, eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında yer aldığı 5 zanlı tutuklandı.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Adana'daki arazi çetesi 'Akbaba' operasyonuyla yakalandı!

Adana'da, suç örgütü kurup çiftçilerin arazilerine el koyan, sahte belge düzenleyip gerçek sahipleri adına kredi çekenler, polisin 'Akbaba' adı verdiği operasyonla yakalandı.

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına başlandı.

adana kozan su sorunu Haberi

adana kozan su sorunu

Kozan ilçesindeki su sorunu tarih olacak Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Kozan'da su sıkıntısını bitirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Kozan'da su sıkıntısının ortadan kalkacağını belirtti Nüfusu hızla artan ve yerleşim alanı sürekli genişleyen Kozan içme suyu şebekesine son on yıl boyunca yeterli takviyelerin yapılmaması ve 70'li yıllarda yapılan yorgun su şebekesinde kayıp kaçak oranının çok yüksek olması nedeniyle yaşanan su sıkıntısı, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kuyulardaki iyileştirme çalışmalarıyla son bulacak. 


DÜŞÜŞ YAŞANDI

Kozan'ın içme suyu Karabucak, Savruk doğal kaynakları ile toplam 13 adet kuyudan karşılanıyor. Kozan'ın mevcut içme suyu kaynaklarından ilçe merkezinde bulunan 15 mahalle ile birlikte, Çandık, Kemer, Duralıuşağı, Güneri, Işıklı ve Yeniköy mahalleleri ile doğal içme suyu Savruk çeşmeleri...