27 / 04 / 2024

Adana metrosu son durum

Adana metrosu son durum

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Adana'ya metro müjdesi!

Kentteki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çarenin metroda olduğunu, projenin onaylanmasıyla beraber 300 milyon dolar kredi alacaklarını ve metro projesini başlatacaklarını söyledi.

Adana Metrosu uzatılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda müteahhitlerden kaynaklı yaşanan sıkıntının seçim sonrası giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana metrosunun uzatılacağını söyledi.

Hüseyin Sözlü'den metro açıklaması!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada köprü projelerinde yer alan çift hatlı demiryollarıyla metronun tamamlanması konusunda zaten gereken kritik yatırımları yaptıklarını söyledi.

Hüseyin Sözlü: Adana metrosunu tamamlayacağız!

Hüseyin Sözlü şu an metro ile günlük 45 bin kişinin taşındığına dikkat ve yeni açacakları bulvarla hafif raylı sitemin altyapısı gerçekleştirerek, dairesel bir çözümle kent merkezinde bir milyon Adanalıyı taşıyacaklarını açıkladı.

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

2023 senesinden bu zamana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindirici haber Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar da peş peşe yapıldı.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Son Dakika! Adana'da korkutan deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Kozan ilçesinde deprem oldu. İşte Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

TOKİ Adana 2023 projesinde son dakika! 580 konut ve 42 dükkanlık proje için beklenen tarih geldi!

TOKİ Adana 2023 projesinde son dakika... 580 konut ve 42 dükkanlık proje için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ Adana 2023 projesi detayları...

TOKİ Adana projesi için son dakika müjdesi geldi! Seyhan'a tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ Adana projesi için resmen son dakika müjdesi geldi. Seyhan'a tam 580 konutluk yeni proje geliyor. İşte TOKİ Seyhan projesi ile ilgili detaylar...

Son Dakika! Adana'da peş peşe iki deprem! 

AFAD'dan son dakika deprem açıklamasına göre Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.5  ve ardından 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda son raylar kaynatıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ray kaynatma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu'nda son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı başladı! 

İstanbul'da ulaşımı kolaylaştıracak stratejik hatlardan Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesimi için kazı çalışmaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katıldığı törenle başladı.

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri TBMM'de!

Adana'da son 3 yıl içinde satılan ve kiralanan kamu arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana metrosu son durum Haberi

Adana metrosu son durum

Adana'da yapılması planlanan Metronun 2. yarısına Cumhurbaşkanlığının yaptığı açıklamayla "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay gelmedi. Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, buna ilişkin olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın konuyla ilgili konuştu. Karalar, yaptığı açıklamayla Adana ilinin 1,9 oranında borçlanma sınırını aştığını belirterek metro projesi için Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamanın uydurma olduğunu söyledi. Adana ilinin artan trafik ve toplu taşıma ihtiyacı Adana'nın genel sorunlarından biri haline geldiğini de vurguladı. Adana ilinin 1,32 oranında borçlanma sınırının altında olduğunu da açıklayarak Kocaeli, İzmir, Hatay gibi illerin mali raporlarına bakıldığında Adana'nın diğer illerden daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Muhalefet oluşturmak istemiyoruz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Metro projesinin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığının altını çizerek, “Bizim yeni bir polemik açma, yeni bir...