16 / 05 / 2024

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Ceyhan Devlet Hastanesinin inşaatının tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletti.

CHP'li Müzeyyen Şevkin sordu: Kaç konut teslim edilecek? Murat Kurum 653 bin, Bakan Özhaseki 75 bin dedi! Hangisi doğru?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında depremden sonra ağır ve orta hasarlı yapıların yıkımı ile konut teslimlerinde tam bir kaos ve çelişki yaşandığını dile getirdi. 

Meclis'te fahiş kira tepkisi: Kiralık uygun ev bulmak hayal oldu!

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Meclis'te yaptıkları konuşmalarında fahiş kira bedellerini gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

Ayyüce Türkeş'ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

Yabancıya konut satışı son zamanlarda sık sık gündem oluyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Meclis'te yaptığı açıklamasında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bazı sorular yöneltti. 

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022'nin ilk 9 ayında 1,2 milyon kişinin bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye alındığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de yeni kriz kapıda. CHP Milletvekili uyardı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Ekonominin lokomotifinde kriz ortamı: 12 Liralık çimento, 62 Lira oldu! Çimento fiyatları yüzde 516 arttı! 

İnşaat maliyetlerindeki fahiş yükseliş, inşaat sektörünün gündeminde yer almaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut Kaynak inşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışına dikkat çekti...

Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunları Meclis'te gündeme getirdi.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Ayhan Barut'tan öğrencilere kira desteği çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, milyonlarca üniversite öğrencisinin yeterli sayıda öğrenci yurdu olmaması sebebiyle barınma problemiyle karşılaştığını, özel yurtlar ve konut kiralarına yapılan fahiş zamların da öğrencileri mağdur ettiğini söyledi.

Müzeyyen Şevkin'den deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, "Hemen, acilen bir Afet Bakanlığı kurulmalı" dedi ve Türkiye'nin deprem riskine ilişkin konuştu.

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş Haberi

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş


Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Ceyhan Devlet Hastanesinin inşaatının tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletti. 


Özdiş önergesinde ihalesi 2012 yılında yapılan, iş bitim tarihinin Aralık 2014 olmasına rağmen Ceyhan Devlet Hastanesinin neden neden tamamlanamadığını sordu. Ancak, önergeye henüz cevap gelmedi.


Özdiş "Adana ilinin Ceyhan ilçesinde ihalesi 2012 yılında yapılan, iş bitim tarihinin Aralık 2014 olmasına rağmen çeşitli sebeplerle günümüzde halen inşaatı devam eden 250 Yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi konusu yıllardır ilçenin ve ilin önemli bir sorunu hale gelmiştir. 


TOKİ ihalesiyle işi yüklenici firma olan KART İnşaat 2014 yılında taşeronda çalıştırdığı işçilerine aylarca ödeme yapmamasıyla gündeme gelmiş, iş 2015 yılına uzamış ve dönemin Sağlık Komisyonu Başkanı, AKP Adana Milletvekili Necdet ÜNÜVAR ise Haziran 2015’te yaptığı açıklamada söz...