29 / 04 / 2024

Ayyüce Türkeş'ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

Ayyüce Türkeş'ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

Yabancıya konut satışı son zamanlarda sık sık gündem oluyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Meclis'te yaptığı açıklamasında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bazı sorular yöneltti. 



Türkiye Büyük Millet Meclisinin 38’inci Birleşiminde, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler hafta sonu da devam etti. 

Türkiye genelinde yabancıya konut satışı ile vatandaşlık verilmesi sık sık gündem oluyor ve konuya ilişkin tepkiler geliyor. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Adana  Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Meclis'te yaptığı açıklamasında yabancıya konut satışına değindi. 

Ayyüce Türkeş ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

VATANDAŞLIK VERİLMESİ KÜLTÜREL YOZLAŞMAYI GETİRİYOR

Ayyüce Türkeş Taş, yaptığı açıklamasında genel anlamda bütçeye bakıldığında baktığımızda merkezî yönetim bütçe teklifinde bütçe toplamı yaklaşık 11 trilyon Türk Lirası'yken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için yalnızca bu rakamın 334 milyar TL olduğuna vurgu yaptı. Bu tutarın bütçenin yüzde 3'üne denk olduğunu aktaran Türkeş, "2022 yılında bu oran yüzde 3,77, 2023 yılında yüzde 3,35, 2024'te ise yüzde 3,015'e geriledi. Bu konudaki en büyük endişemiz gelecek senelerde Aile Bakanlığı bütçesinin başkanlıklar bütçesine kadar düşmesi" diye konuştu. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, söz konusu açıklamasında konut satışlarına değindi. 

Ayyüce Türkeş Taş, açıklamasında "Geçemeyeceğim başka bir konu ise yine, kaldıracağımızdan fazla içeriye aldığımız gerek sığınmacılar, gerekse vatandaşlık sattığımız Türkçe bilmeyen Türk vatandaşları nedeniyle yaşadığımız Türk aile yapısına tehdit oluşturan kültürel yozlaşma" ifadelerini kullandı. 

Ayyüce Türkeş ten soru: Vatandaş olmak için ev alanların kaç eşine vatandaşlık veriliyor?

KONUT SATIN ALANLARIN KAÇ EŞİNE VATANDAŞLIK VERİLİYOR? 

Ülke genelinde çok eşliliğin giderek artış gösterdiğini dile getiren Ayyüce Türkeş Taş, "Çok eşliliğin yasal olduğu ülkelerden, örneğin Arap ülkelerinden Türk vatandaşlığını konut alarak satın alanların tüm eşlerine
vatandaşlık verilmekte midir?" sorusunu yöneltti.

Ayyüce Türkeş, söz konusu açıklamasında bu tür kişilerin Avrupa ülkelerinden birinde vatandaş olmaya kalkmaları halinde, vatandaşlığa kabul şartı olarak tek eşliliğe geçmelerinin gerektiğine dikkat çekti. 

"Elbette hiçbir ülke kendi kanununu parayla uygulatmaktan vazgeçmez" diyen Türkeş, Türkiye'de de bu durumun aynı olup olmadığını ve şu an kanunen birden fazla eşe sahip Türk vatandaşlarının bulunup bulunmadığını sordu. 

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra  İzmir  projesi geliyor!

Mağdur ev sahipleri adalet istiyor! 

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!


 


Geri Dön