28 / 04 / 2024

Meclis'te fahiş kira tepkisi: Kiralık uygun ev bulmak hayal oldu!

Meclis'te fahiş kira tepkisi: Kiralık uygun ev bulmak hayal oldu!

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Meclis'te yaptıkları konuşmalarında fahiş kira bedellerini gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...



Kiralık ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar tepkilere neden oluyor. Daire tutacak olan vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da evler çok pahalı" açıklaması da tepkilere sebep oldu.

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan ve CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, kira fiyatlarında yaşanan artışla ilgili Meclis'te açıklamalarda bulundu. 

Meclis te fahiş kira tepkisi: Kiralık uygun ev bulmak hayal oldu!

UYGUN FİYATLI KİRALIK EV BİLE HAYAL OLDU

İbrahim Arslan, AK Parti tarafından 2011'de yayımlanan ve içinde 2023 yılına ilişkin hedeflerin yer aldığı kitabı işaret ederek, "Bu kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hayaldi, gerçek oldu.” diyerek çıraklık, kalfalık döneminden ustalık dönemine evrildiklerini ve Türkiye'yi 2023'te dünyanın en büyük ekonomilerinden biri hâline getireceğini ifade etmişti ama ne yazık ki bugün karşılaştığımız gerçek bu değil" açıklamasında bulundu. 

Söz konusu kitapta "Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisiyiz ve 10’uncu büyük ekonomisi olacağız." dediniz, bugün 19'uncuyuz. “Kişi başına düşen millî geliri 10 bin dolara getirdik. Hedefimiz 2023'te 25 bin dolar" denildiğine dikkat çeken Arslan,  IMF’nin 2022 raporuna göre 10.618 dolarda kalındığını belirtti. 

Arslan, söz konusu açıklamasında "“Borçlu değil, büyüyen ekonomi” dediniz, büyük büyük borçlarımıza ve o borçların yetmezliğine bakarak önümüzdeki dönemde daha büyük borçlara ihtiyacımızın olduğu çok açık bir şekilde ortaya çıktı. “Memur maaşlarında rekor artışlar yarattık." dediniz oysa yarattığınız hayat pahalılığıyla yaptığınız artışların anlamsızlığı ve yetersizliği içerisinde milyonlar borç batağına savruldu" diye konuştu. 

100 TL taksitle tüm insanlara konut taahhüdünde bulunulduğunu da dile getiren İbrahim Arslan, "Bugün insanlarımız bırakın o ev taksitlerini ödemeyi, hepsi icralık duruma geldi" diye konuştu. 

Arslan, söz konusu açıklamasını "Hatırlayacaksınız, değişik kampanyalar başlattınız, o kampanyalarla bırakın insanları ev sahibi yapmayı, ne yazık ki kiralık uygun ev bulmayı bile hayal hâline getirdiniz" diyerek sonlandırdı.

Meclis te fahiş kira tepkisi: Kiralık uygun ev bulmak hayal oldu!

SATILIK VE KİRALIK KONUT FİYATLARI NEREDEYSE 10 KATINA ÇIKTI

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu da Meclis'te yaptığı açıklamasında, "2021 yılında enflasyon yüzde 19 iken ışıklar saçan Bakanınız çıktı: “Türkiye modeliyle dünyaya örnek olacağız.” dedi. Sonra “faiz sebep, enflasyon sonuç” diyerek epistemolojik politikasını uygulamaya başladı. Bu hamleye, politika faizi yüzde 8,5’a inene kadar devam etti ve bu tutarsız süreç neticesinde paradan kaçış hızlandı, dövize yöneliş oldu" ifadelerine yer verdi. 

Ardından kur korumalı mevduatın ortaya çıktığına ve 500 milyar TL'nin de oraya gittiğine dikkat çeken Özgür Erdem İncesu, bu şekilde enflasyonun 2022'de yüzde 70'i gördüğünün altını çizdi. 

"2003 yılında 283,2 milyar TL olan iç-dış borç toplamı 2023'te 6,3 trilyon TL'ye yükseldi. Enflasyondan korunmak ve dövizin aşırı artışından parasının değerini korumak isteyen vatandaş panik içinde gayrimenkul ve otomobil alımına saldırdı, bu da fiyatların katlanarak yükselmesine sebep oldu" diye konuşan İncesu, barınma sorununun oluştuğunu belirtti. 

İncesu, konuya ilişkin açıklamasını "Konut satış ve kira rakamları neredeyse 10 katına çıktı. Bizler sürekli söyledik, inanmadınız ama artık Merkez Bankası Başkanımıza da sorabilirsiniz" diyerek sonlandırdı. 

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

Gram altından rekor üstüne rekor geldi! İşte 24 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

Malatyalılara  TOKİ  müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!


Geri Dön