27 / 04 / 2024

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem konutları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremzedelerin konutlarının son durumlarını aktaran Ölmeztoprak, teslim tarihlerini de tek tek verdi. 



AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem konutlarının inşasındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Meclis'te yaptığı açıklamasına "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak 11 ilimizde kaybedilmiş canlar, yıkılmış binalar, göç eden insanlar ve unutulmaz acı hatıralar bırakan depremlerin hayatlar alıp götürdüğü insanlarımıza huzurlarınızda Cenab-ı Hak’tan rahmet, mağfiret, acılı ailelerine ve yakınlarına yine sabrıcemil diliyor; yaşadığımız depremlerin bizlerin üzerinde bıraktığı imtihan ve sorumlulukları sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullanarak başlayan Ölmeztoprak, depremden etkilenen tüm illerde olduğu gibi Malatya'da da çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. 

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek! 

1.936 ADET KÖY KONUTUNUN TEMELİ ATILDI

İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, söz konusu açıklamasında "Öncelikle geçici barınma açısından AFAD tarafından Malatya’mızda kurulan 31.865 konteynerde barınan kişi sayısı 114.505’dir. Kalıcı konutlarımızda ise hâlihazır durum şu minvaldedir: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yapmış olduğu hasar tespitine göre il genelimizde yıkık ve acil yıkılacak bina sayısı 6.690, ağır hasarlı bina sayısı 35 bin 680, orta hasarlı bina sayısı 2 bin 532, orta hasar ve üzeri konut 104 bin 217, orta hasar ve üzeri bağımsız bölüm 131 bin 45, konut, iş yeri, depo ve bağımsız bölüm olacak şekilde toplamda 423 bin 202 şeklinde belirlendi" bilgilerini verdi. 

Enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında 6 bin 690 adet yıkık ve acil yıkılacak yapının 6 bin 643'ünün enkazının tamamen kaldırıldığını, ağır hasarlı ve enkaz kaldırma binalarında toplam ağır hasarlı bina sayısının 35 bin 680'ken bunlardan yıkımı yapılan bina oranının hacmine göre 77,20 olduğunu aktaran Ölmeztoprak, "Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün 114 kırsal mahallemizde 7.837 adet köy konutunu ihale edip 1.936 adet konutun temelini attığını da ifade etmek istiyorum" diye konuştu. 

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!

TESLİMLERİN BİR KISMI BU AYIN SONUNDA YAPILACAK 

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2023 Aralık ayında 41, 24’ün Ocak ayında 221, Şubat ayında 92 ve Mart ayında 672 konut olmak üzere toplamda 1.026 konutun teslim edileceğini açıkladı. 

"Malatya il merkezimizde çarşı inşaatı olarak bilinen alanda ilk etapta 4 bin 613 ticarethane, 560 konut olmak üzere, toplamda 5 bin 173 bağımsız birimden oluşan projemizin inşaatı başlamış olup revize alanlarla genişletme çalışmalarına da hız vererek sürdürülüyor" diye konuşan Ölmeztoprak, depremin ardından Malatya özelindeki  TOKİ  konutlarının rakamlarına da değindi. 

Ölmeztoprak, Yeşilyurt’ta 8 bin 799, Battalgazi’de 2 bin 480 ve diğer ilçelerimizde 3 bin 357 olacak şekilde, toplamda 14 bin 636 konutun yapımına başlandığına dikkat çekti ve "Bir kısmı bu ayın sonunda olmak üzere, etap etap yapımı tamamlandıkça, inşallah en kısa süre içerisinde yine teslim edilecek" ifadelerini kullandı. 

Memur ve tüccar zihniyeti arasındaki fark! 

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira tespit davalarındaki 5 önemli husus!


Geri Dön