21 / 05 / 2024

adana Orhan Kemal Kültür Merkezi açılış

adana Orhan Kemal Kültür Merkezi açılış

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Orhan Kemal Soyyiğit tarafından kuruldu.

TOKİ'den Adana'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Adana İli Seyhan İlçesi 24' er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adana'ya 4 yeni okul!

Adana İli Seyhan İlçesi 24'er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Adana'ya yeni okul müjdeleri!

Adana İli Seyhan İlçesi 24' er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Kasım'da yapılacak.

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu boş fuar binasını sahra hastanesi olarak mı gösterdi? 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adana'daki bu kez boş fuar binasını “örnek sahra hastanesi” olarak mı gösterdi?

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Orhan Kemal'in evi yıkılmak üzere!

Yazar Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi, Evlerden Biri, Sokakların Çocuğu, Suçlu adlı romanlarını yazdığı ev yıkılmak üzere...

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...

Çukurova Metrosu etap etap tamamlanacak!

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, Çukurova Metrosu'nun etap etap tamamlanacağını açıkladı.

Bekaroğlu İnşaat, Adana'da yeni projeler için düğmeye bastı!

Bekaroğlu İnşaat’ın sahibi Kemal Bekaroğlu, Adana’da 237 bin konut, 95 işyeri yaparak kente imzasını attı. Bekaroğlu son yıllarda insanların güvenlik ve sosyal donatılara fazlasıyla önem verdiğini söyleyerek yeni projeleriyle hayatı kolaylaştıracağını söyledi.

Adana'da kiracısını öldüren ev sahibine 16 yıl hapis!

Adana'da kirasını ödemediğini ve otomobiline zarar verdiğini öne sürdüğü kiracısını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 71 yaşındaki Orhan Ertok, 16 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Orhan Kemal Elmas, Tolga Gündüzpolat, Ender Akarsu ortaklığıyla 240 bin TL sermaye ile 27 Haziran'da Beylikdüzü'nde kuruldu.

adana Orhan Kemal Kültür Merkezi açılış Haberi

adana Orhan Kemal Kültür Merkezi açılış

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, törende yaptığı konuşmada, seçildiği günden bu yana en büyük heyecanı bu gece yaşadığını ifade ederek, ‘’Çok güzel açılışlar yaptık, tesisler açtık, parklar yaptık. Ama yol, park her zaman yapılır. Sanat başka bir şey’’ dedi. Göreve geldiğinde Çukurova’da bir tek sergi salonu bile olmamasını yadırgadığını belirten Çetin, ‘’Eminim ki bu durum Çukurova’da yaşayan her vatandaşımızın yadırgadığı bir durumdu. Şu an Çukurova’da 3 sergi salonu var ve bu sayıyı daha da artıracağız. Çukurova’yı sanata en büyük katkıyı sunan kent yapacağız’’ diye konuştu.


"ÜÇ FESTİVAL BİRDEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Festivali, Orhan Kemal Edebiyat Festivali ve Yılmaz Güney Film Festivali’ni 2015 yılı içinde gerçekleştireceklerini...