02 / 05 / 2024

Adana OSB yatırımları

Adana OSB yatırımları

Büyüklük ve kapasitede Türkiye'nin ilk 10 OSB'si arasında yer alan Adana OSB, sanayicilerin yükünü azaltmak için gerçekleştirilen noter, gümrük binası, SGK binası, çarşı merkezi gibi yatırımlarla bir yaşam merkezi haline geldi.

Kırklareli'nde OSB yatırımları hız kesmiyor!

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Kırklareli OSB’de fabrika sayısının artması için çalışmalar hızlandı. 

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

OSB yatırımcılarının önünü açtık!

Bolu'da sanayicilerle istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'lerde yatırımların tamamlanmasının önünü açtıklarını söyledi.

2018'de Adana'da yapılacak ulaşım yatırımları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 2018'de Adana'da yapılacak yatırımları meclis gündemine taşıdı..

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Yatırımcılar OSB'lerde yatırım için sıraya girdi!

298 OSB'nin bulunduğu ülkemizde yatırımcılar, OSB yatırımlarına yönelmiş durumda. 2023'te OSB sayısının 350'ye çıkarılması hedefleniyor. Bu durum, 1 milyon kişiye daha iş imkanı sağlayacak.

Ege Bölgesi'nde OSB yatırımları hareketli!

Ege Bölgesi'nde OSB'lerde yatırım devam ediyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya'daki OSB'lerin bazılarında parsel arzı talebi karşılamıyor. Bölgedeki fabrika inşaatlarını sürdürüyor.

Sivas'ta OSB yatırımları hızlandı!

Sivas Valisi Davut Gül, Demirağ Demiryolu OSB'ye yatırım yapmak isteten iş adamlarıyla buluşarak, yatırımcının önünün açılması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti.

Ege'deki OSB'lerde yatırımlar artıyor!

Ege Bölgesi kentlerinde OSB’lerde yatırımları artıyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya’daki OSB’lerin parsel talebi sürüyor.

OSB yatırımlarına 388 milyon liralık ödenek ayrıldı!

OSB yatırımlarına ayrılan ödenek yüzde 75 artırılarak 388 milyon liraya çıkarıldı. Bu rakam geçen yıl 222 milyon 2 bin liraydı.

Adana'ya hangi ulaşım yatırımları yapıldı?

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana İli'ne yapılan ve yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını meclis gündemine taşıdı..

Tire OSB'de yatırımlar artarak devam edecek!

Bugüne kadar önemli yatırımların gerçekleştirildiği Tire OSB’de yatırımların 2017 yılında da artarak devam edeceği belirtildi

Hüseyin Sözlü: Devlet, Adana metrosu yatırımını üstlenmeli!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Metro yatırımları belediyeler için oldukça pahalı. Ulaştırma Bakanlığı bütün Türkiye’deki metroları devralarak belediyelerin üzerinden ciddi mali yük almış oldu. Ancak Adana metrosu hala devralınmış değil." dedi.

Adana OSB yatırımları Haberi

Adana OSB yatırımları


Kentin üretim ve ihracatının yarısını gerçekleştiren Adana Hacı Sabancı OSB, yeni yatırımlarla alan ve işlev olarak büyümesini sürdürüyor. Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, bölgenin, 4 yıldır yönetim kurulu ile yönetildiğini belirterek, "Tamamı sanayicilerden oluşan yönetim kurulu ilk iş olarak bölge envanterini çıkardı. Bölgede neler yapüması gerektiği üzerine bir istişare yaptı. OSB şehre 40 km uzaklıkta. 

Sanayici şehirde bir işi olduğunda 80 km yol yapmak zorunda. Vakit kaybını önlemek için bazı hizmetleri OSB'ye getirmeye çalıştık. 

Bölgeyi bir yaşam merkezi haline getirmek için adımlar attık. Şuan bankalar ve noter kuruldu. Gümrük binasının yapımı bitti. Bakanlık yetkililerinin binayı teslim almasını bekliyoruz. SGK binası da 3-4aydabitecek" diye konuştu. 

Meslek lisesinin yap-işlet-devret modeli ile tamamlandığını vurgulayan Sütçü, "750 öğrenci ile eğitime başladı.Ortak sağlık biriminin ihalesini...