05 / 05 / 2024

adana Park ve Bahçeler Müdürlüğü

adana Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer, Gençlik Merkezi'nin Merkez Park içindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bulunduğu yere yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ata GYO'nun Adana ve Giresun'daki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı!

Ata GYO'nun Adana Ceyhan ve Giresun Merkez'deki gayrimenkullerinin değerleme raporu yayınlandı.

Adana Feke ve Saimbeyli için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Feke ve Saimbeyli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31478 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Adana, Mersin ve Hatay'daki AVM'ler kapılarını yeniden açtı.

Ata GYO Adana, Çanakkale ve Tekirdağ'daki gayrimenkullerin değerlemesini yayınladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adana/Ceyhan, Çanakkale ve Tekirdağ ilindeki gayrimenkullere ilişkin değerleme raporlarını yayınladı...

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Bursa Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri şekilleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’da 225 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, şekillenmeye başladı. 

Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının tahliyesi TBMM'de!

Yıkılma tehlikesi bulunan Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının neden tahliye edilmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

adana Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haberi

adana Park ve Bahçeler Müdürlüğü


Gençlik Merkezi gibi projelere karşı olmadıklarının altını çizen Biçer, merkezin yeşil alan içerisine değil de Adana'da belirlenen 20 civarındaki kentsel dönüşüm alanından birine yapılmasının daha doğru olduğunu ifade etti. Merkez Park içinde, Fuzuli Caddesi ile Cevat Yurdakul Caddesi'nin kesiştiği köşede, demir köprünün güneyinde yer alan 28 bin 749 metrekarelik alana Gençlik Merkezi tesisleri yapılmak istendiğini belirten Biçer, projenin Seyhan havzasında yer alan Merkez Park'ta yapılaşma oluşturarak Adana'da sorunlu bir alan daha yaratılmasına neden olacağını aktardı. 


Sözkonusu projenin bu alana yapılmasına karşı olduklarını açıklayan Biçer, belediye meclis üyelerine de "Gençlik merkezinin Merkez Park'ta yapılması kararını onaylamayın" çağrısında bulundu. 


NEHİR KIYISINA YAPILAŞMAYA KARŞIYIZ 

Seyhan Belediyesi'ndeki projeleri gördüklerini anlatan Biçer, söz konusu alanın 28 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu ve yaptıkları görüşmelerde alanın yarısına yakınına betonarme...